Meso je u Srbiji obavezno za ručak ili večeru, i od njega možete da spremite najrazličitija jela. U zavisnosti za šta se odlučite, tako i birate meso, a obično se junetina, teletina... koriste kada se dugo dinsta, jer je ova vrsta mesa dosta tvrda.
Obično se ljudi odlučuju za ove vrste mesa kada pripremaju gulaš, lovačke šnicle... Dugo dinstanje u sosu ih omekšava, ali ako kupite loš komad mesa ipak su potrebni dodatni saveti.
Postoji super trik koji su podelile iskusne domaćice za pripremu mekanog mesa. Njega možete da primenite i kada se meso ne dinsta, već se prirpema na brži način. U pitanju je soda bikarbona. Pre nego što pospete meso sodom, prvo ga izlupajte čekićem za meso, ali vodite računa da ne preterate jer vlakna mogu previše da omekšaju. Zatim ga premažite sodom bikarbonom jer će ona podići pH vrednost i onemogućiće da se proteini stvrdnu prilikom kuvanja.
Pročitajte i ovo: 1 jednostavan trik za mekano meso
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem