Nakon što probate ovaj recept za govedinu pravićete ga stalno. Meso je meko, raspada se na vlakna. Prilikom dinstanja dobija se ukusan sos koji je kombinacija luka i putera i prosto je savršen! Neće vam trebati mnogo sastojaka za pripremu ovog ukusnog recepta.
- Sastojci:
- 1 kg govedine
- 3 - 4 glavice crnog luka
- 100 g maslaca
- 70 ml vode
- 1 kašičica mlevene paprike
- 3 čena belog luka
- so po ukusu
- 2 kašičice sirćeta
- 1 kašičica šećera
Priprema:
Na nenauljen tiganj stavite kockice mesa pa prekrijte kolutovima crnog luka. Odozgo stavite kockice putera i nalijte vodu. Poklopite i dinstajte na laganoj vatri sat vremena. Zatim dodajte začine, sirće i seckan beli luk. Ponovo poklopite i dinstajte dok meso ne omekša. Servirajte toplo. Po želji ukrasite peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem