Svinjske šnicle su sinonim za gurmanski ručak. Obično ih jedemo sa pireom ili pečenim krompirima, a pre toga obavezno ide domaća supa. Pogledajte u nastavku malo drugačiji recept za šnicle. Zapečene u belom sosu od pavlake i kačkavalja biće još sočnije nego inače.

  • Sastojci:
  • 4 svinjske šnicle
  • 300 - 350 g rendanog kačkavalja
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kocka za supu
  • 250 ml belog vina
  • 2 kašike maslaca
  • so, biber, peršun

Priprema:

Šnicle izlupati čekićem za meso. Posoliti i pobiberiti pa ih propržiti na malo ulja sa obe strane. U nauljenu vatrostalnu posudu prebaciti šnicle. Maslac rastopiti, pa u njega dodati vino i kocku za supu i krčkati na umerenoj temperaturi oko pet minuta. U vino dodati pavlaku za kuvanje, sir, peršun, i po potrebi so i biber. Preko šnicli preliti sos od pavlake, pa staviti u rernu da se krčka pola sata na 180 stepeni.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE