Svinjske šnicle su sinonim za gurmanski ručak. Obično ih jedemo sa pireom ili pečenim krompirima, a pre toga obavezno ide domaća supa. Pogledajte u nastavku malo drugačiji recept za šnicle. Zapečene u belom sosu od pavlake i kačkavalja biće još sočnije nego inače.
- Sastojci:
- 4 svinjske šnicle
- 300 - 350 g rendanog kačkavalja
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 1 kocka za supu
- 250 ml belog vina
- 2 kašike maslaca
- so, biber, peršun
Priprema:
Šnicle izlupati čekićem za meso. Posoliti i pobiberiti pa ih propržiti na malo ulja sa obe strane. U nauljenu vatrostalnu posudu prebaciti šnicle. Maslac rastopiti, pa u njega dodati vino i kocku za supu i krčkati na umerenoj temperaturi oko pet minuta. U vino dodati pavlaku za kuvanje, sir, peršun, i po potrebi so i biber. Preko šnicli preliti sos od pavlake, pa staviti u rernu da se krčka pola sata na 180 stepeni.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem