Prženice su oduvek bile odličan način da iskoristite bajat hleb, a sastojci koji su potrebni su jaja i mleko. One su jeftino i ukusno jelo na kojem su odrasle mnoge generacije. Prženice spadaju u mrsna jela, a kako danas počinje Božićni post mnogi moraju da ih se odreknu. Mi vam donosimo posnu varijantu koja je jednako ukusna, a jaja i mleko zamenite brašnom, senfom i vodom. 

  • Sastojci:
  • 50 g brašna
  • 5-6 kašika senfa
  • oko 60 ml vode
  • hleb

Priprema:
Pomešajte senf i brašno, pa postepeno sipajte vodu. Vodu dolivajte sve dok ne dobijete smesu koja nije gusta. Hleb uvaljajte u dobijenu smesu, pa ga pržite u ulju koje ste dobro zagrejali.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE