Ako imate šnicle u frižideru i od njih možete da napravite fantastično pečenje. Na štapiće za ražnjić poređajte naizmenično meso i krompr, pa umotajte u foliju. Kada se ispeče dobićete ručak koji će oduševiti sve članove porodice, a koji možete da poslužite sa nekom osvežavajućom salatom. Osim mesa, svi drugi sastojci su jeftini.
- Sastojci:
- 6 šnicli
- italijanski začin
- 7 kašika ulja
- 3 krompira
- začinska paprika
- grančica ruzmarina
Priprema:
Šnicle prekrijte providnom folijom i izlupajte tučkom za meso, sa obe strane. Stavite u posudu, posolite, pobiberite, pospite italijanskim začinom i uljem (4 kašike). Promešajte da se sve sjedini i ostavite da se marinira 20 minuta. Krompir isecite na kolutove. Stavite u posudu, posolite, pobiberite, pospite začinskom paprikom i grančicama ruzmarina, pa prelijte uljem (3 kašike). Dobro promešajte. Stavite meso na dasku, pa u njega zabodite 2 drvena štapića za roštilj (sa razmakom), preko stavite 2 koluta krompira i tako ređajte dok ne potrošite sve, ređa se u visinu. Poslednje je meso. Položite meso i krompir na pek papir i lepo uvijte. Zatim zamotajte u alu foliju i stavite u tepsiju. Pecite na 200°C oko 45 minuta. Otvorite foliju i pek papir i pecite još 25 minuta na 200°C. Pospite seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus