Čuvene italijanske špagete sa sirom i biberom se vrlo lako pripremaju, i to sa sirom i biberom. Možda ćete želeti da isprobate i feta pastu, sa sirom zapečenim u rerni. Jednostavno i ukusno jelo sa testeninom, postaje savršeno kremasto zbog sira, a crni biber mu daje posebnu aromu. Evo kako da napravite čuvene italijanske špagete sa sirom i biberom!
Sastojci:
- Soli po ukusu
- 225 g špageta
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike neslanog putera
- 2 kašičice krupno mlevenog crnog bibera
- 115 g rendanog parmezana
Recept za čuvene italijanske špagete sa sirom i biberom
Prokuvajte vodu
Za čuvene italijanske špagete sa sirom i biberom prokuvajte veliki lonac zasoljene vode. Kuvajte špagete 1 minut manje nego što je navedeno na pakovanju, do al dente. Sačuvajte 240 ml vode od kuvannja, a zatim ocedite.
Zagrejte ulje
Zagrejte veliki tiganj na srednjoj vatri. Dodajte maslinovo ulje, puter i biber i promešajte da se sjedine. Umešajte vodu od kuvanja testenine.
Ubacite testeninu i sir
Ubacite kuvane špagete. Smanjite temeraturu. Dodajte parmezan i mešajte dok se sir ne rastopi i testenina bude dobro premazana. Začinite solju, po želji. Uživajte u čuvenim italijanskim špagetima sa sirom i biberom.
Pročitajte i Brzinski recept za pesto pastu od 5 sastojaka
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus