Feta pasta se pravi tako što se prvo sir i paradajz zapeku u rerni. Dok to radite, skuvate pastu i potom sve izmešate. Dobijate ukusan, sočan i kremast obrok za celu porodicu. Možda ćete želeti da napravite i kremastu pastu sa indijskim orasima i artičokama. Evo kako da napravite feta pastu!

Sastojci:

  • 800 g čeri paradajza
  • 3 čena belog luka, prepolovljena
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 230 g feta sira
  • 1 kašičica morske soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 450 g kratke testenine
  • Sveži listovi bosiljka, grubo iseckani

Recept za feta pastu

15:51
Korak 1

Zagrejte rernu

Za feta pastu zagrejte rernu na 200°. U vatrostalnoj posudi pomešajte čeri  paradajz, beli luk i 30 ml maslinovog ulja. Stavite feta sir u centar, pomerajući paradajz tako da sir leži na dnu posude. Prelijte fetu preostalim uljem i pospite solju i biberom. Pecite dok ljuske paradajza ne počnu da se cepaju i beli luk ne omekša, 30-40 minuta.

15:57
Korak 2

Skuvajte testeninu

U međuvremenu, skuvajte pastu al dente. Ocedite, rezervišite 130 ml vode od kuvanja paste.

15:57
Korak 3

Pomešajte pastu i feta sir

Mešajte feta sir, lagano pritiskajući paradajz, dok se ne sjedine. Dodajte testeninu i promešajte da se sve sjedini. Umešajte vodu od kuvanja paste da postignete željenu konzistenciju. Pospite bosiljkom. Uživajte u feta pasti!

Pročitajte brzinski recept za pesto pastu od 5 sastojaka

BONUS VIDEO

Pikantna pasta sa piletinom :intstagram/meg.ofitness

StvarUkusa/L.S.