Sastojci:

  • 2 vanilina šećera
  • 400 ml soka od limuna
  • 2 kg krušaka, ojuštenih, očišćenih i isečenih na kockice
  • 750 g jabuka, ojuštenih, očišćenih i isečenih na kockice
  • 1 kg smeđeg šećera

Recept za džem od kruške sa aromom vanile:

Za džem prvo pripremite tegle tako što ćete ih dobro oprati u vrućoj vodi deterdžentom. Isperite, ocedite i zatim stavite u zagrejanu rernu, dok  džem ne bude spreman. Vanilin šećer pomešajte sa 100 ml limunovog soka, mešajući dok se ne istopi.

Sipajte 570 ml vode u šerpu i ubacite kruške, sok od limuna pomešan sa vanilinim šećerom i kuvajte na laganoj vatri sa poklopcem, povremeno mešajući, 35 minuta. Dodajte jabuke i kuvajte još 10 minuta. Dodajte šećer i povećavajte temperaturu dok ne provri. Kuvajte 35 minuta, često mešajući. Dodajte ostatak limunovog soka i kuvajte 5 minuta.

Sipajte džem u posudu i ostavite da odstoji 10 minuta da se voće rasporedi. Prelijte džem u tegle i dobro zatvorite. Možda ćete želeti da napravite i domaći džem od jagoda bez šećera

Pročitajte kako se pravi domaći džem od kupina

BONUS VIDEO

Mekana torta sa džemom i kokosom instagram/cookistwow

StvarUkusa