Ukoliko želite da jedete i pijete kvalitetno, rado ćete praviti domaći sok i džem od jagoda. Ukoliko volte jagode, možda ćete želeti da narpavite i smuti sa jagodama i jogurtom. Evo i kako da napravite domaći sok i džem od jagoda!
1. Domaći sok od jagoda
Sastojci:
- 120 g svežih jagoda
- 1 do 2 kašike meda
Recept za domaći sok od jagoda
U blenderu izmiksirajte jagode i med, dok smesa ne postane kašasta. Možete piti sa pulpom ili je procediti koristeći gazu. Servirajte ohlađeno.
2. Domaći džem od jagoda
Sastojci:
- 450 g jagoda, oljuštenih i grubo iseckanih
- 90 g šećera
- 2 kašike limunovogsoka
Recept za domaći džem od jagoda
U loncu pomešajte jagode, šećer i limunov sok. Mešajte na laganoj vatri dok se šećer ne rastvori. Povećajte toplotu do srednje visoke i dovedite smesu do ključanja. Često mešajte i gnječite jagode, dok se džem ne zgusne i mehurići potpuno ne prekriju površinu džema, oko 10 minuta. Prebacite džem u teglu i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Zatvorite teglu i čuvajte u frižideru oko 10 dana, ili zamrznite.
Pročitajte i recept za čizkejk sa jagodama
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus