Čizkejk sa jagodama je sirova torta koja se ne peče i svi sastojci su vrlo kalorični. Osvežiće vas obilje orašastih plodova, kakaoa i svežeg voća. Ukoliko volite čizkejk možda ćete želeti da napravite i tradicionalni nemački kolač od sira. Evo i kako se pravi čizkejk sa jagodama:
Sastojci:
- 135 g urmi, natopljenih u 80 ml tople vode 10 minuta
- 150 g bademovog brašna
- 45 g kokosa, plus dodatno za posipanje
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- 25 g kakao praha
- 1 kašika kokosovog ulja
- 40 g kakao zrna
- Kokosove pahuljice, za serviranje
Za beli deo kolača:
- 300 g sirovih indijskih oraha, natopljenih u vodi 3 sata, oceđenih
- 1 zrela banana, seckana
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 125 ml meda
- 2 kašike kokosovog ulja, rastopljenog
Za deo kolača sa jagodom:
- 300 g sirovih indijskih oraha, natopljenih u vodi 3 sata, oceđenih
- 500 g jagoda, oljuštenih, prepolovljenih
- 1 zrela banana, seckana
- 60 ml meda
- 60 ml limunovog soka
- 2 kašike kokosovog ulja, rastopljenog
Recept za čizkejk sa jagodama
Podmažite i obložite papirom za pečenje dno i stranice kalupa za tortu. Usitnite urme i tečnost u kojoj su bile u procesoru za hranu dok smesa ne postane glatka. Dodajte bademovo brašno, osušeni kokos, cimet, kakao i kokosovo ulje, pa umutite dok se ne sjedine. Dodajte kakao zrna. Pospite dno tepsije dodatno osušenim kokosom, zatim dodajte mešavinu urmi i pritisnite u kompaktan sloj. Zamrznite na 20 minuta da se stegnu.
Za beli deo kolača umutite sve sastojke u procesoru za hranu sa 60 ml hladne vode 4 minuta ili dok smesa ne postane glatka. Prelijte preko podloge, pa vratiti u zamrzivač na 2 sata da se stegne. Za deo kolača sa jagodama umutite sve sastojke u procesoru za hranu 4 minuta ili dok smesa ne postane glatka. (Možda ćete morati da dodate 1-2 kašike hladne vode ako je smesa previše gusta). Prelijte beli deo kolača, pa vratite u zamrzivač na 3 sata da se stegne. Izvadite čizkejk iz zamrzivača 30 minuta pre serviranja. Isecite na kriške i uživajte.
Pročitajte kako da napravite čizkejk koji se ne peče
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem