Čizkejk je poslastica koja se jela još u antičkoj Grčkoj, a pravila se od 3 osnovna sastojka. Danas svako ima neki svoj recept za čizkejk, a u poslednje vreme su popularni oni koji se ne peku. Mi vam predlažemo da isprobate i recept za čokoladni čizkejk za čiju pripremu vam je potrebno 5 sastojaka i 10 minuta. Najteži deo je da sačekate da se ohladi. 

Sastojci:

  • 200 g mlevene plazme
  • 1 kašika kakaoa
  • 100 g putera
  • Za fil:
  •  600 g krem sira ili maskarpone sira
  •  100 g čokolade

Recept za čokoladni čizkejk:

9:39
Korak 1

Napravite podlogu

U posudi pomešajte mlevenu plazmu, prosejani kakao i istopljeni puter. Zatim lepo sjedinite i utisnite u kalup koji ste obložili pek papirom. 

9:41
Korak 2

Napravite fil 

U posudi umutite krem sir sa istopljenom čokoladom, pa sipajte preko podloge. 

9:41
Korak 3

Ohladite čizkejk

Stavite čizkejk u frižider da se ohladi nekih 3 sata, a onda ako želite, ukrasite rendanom čokoladom. 

Pročitajte i ovo: Čizkejk sa kinder čokoladicom

BONUS VIDEO: 

Instagram/foodiies_lifee Japanski čizkejk od čokolade

(StvarUkusa/S.B.)