Jedna od najpopularnijih pita je ona sa jabukama. Postoji bezbroj recepata za pripremu ove poslastice, a lenja pita je svačiji najčešći izbor. Ako volite da je jedete, predlažemo da isprobate i ovaj recept. Napravite pitu od jabuka, koja podseća na lenju pitu, ali umesto da je pečete u rerni, očas posla je ispržite u tiganju. Sastojci su jeftini, a ovaj video je na YouTube-u videlo preko 30 miliona ljudi.
Sastojci:
- 3 jabuke
- 40 g putera
- 4 kašike šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
- 2 kašike ulja
- 150 ml jogurta
- 150 g brašna
- 1 ravna kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice cimeta
- 1/2 kašičice mlevenog karanfilića
Recept za pitu iz tiganja:
Ispržite jabuke
Jabuke oljuštite i izvadite koštice, pa iseckajte po želji. Zatim u tiganju istopite puter, pa dodajte dve kašike šećera, pa pržite dok ne puste sok. Na kraju dodajte cimet, vanilin šećer i karanfilić i promešajte. Sklonite sa šporeta dok napravite testo.
Napravite testo
U posudi umutite jaje i dve kašike šećera, pa sipajte ulje i jogurt. Sve dobro sjedinite mikserom, pa dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i sjedinite.
Napravite pitu
Preko jabuka sipajte testo, pa poravnajte. Poklopite i pržite 10 minuta, pa skinite poklopac. Pomoću tanjira okrenite na drugu stranu (tako da jabuke sada budu gore), pa pržite još 5 minuta.
Pročitajte i ovo: Lenja pita sa jabukama
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus