Oblande su starinski kolač koji se pravi od jeftinih sastojaka, a ne postoji osoba koja ih ne voli. Svaka domaćica u Jugoslaviji je imala svoj recept za oblande, a ako želite da budu još ukusnije, onda obavezno isprobajte ovaj recept za plazmom i čokoladom. Priprema je nikad jednostavnija, a ukus fantastičan i sigurni smo da nećete moći da se zaustavite na jednom kolaču. Oblande, osim za svaki dan, možete da služite i kada su neke proslave. Ovaj recept će se posebno dopasti štedljivim domaćicama, jer za njihovu pripremu nije potrebno više od 400 dinara. 

Sastojci:

  • 2 oblande
  • 250 g mlevene plazme
  • 200 ml mleka
  • 50 g šećera
  • 100 g mlečne čokolade 
  • 80 g putera

Recept za oblande sa plazmom za štedljive domaćice:

13:31
Korak 1

Napravite fil

U šerpi pomešajte mleko i šećer, pa kuvajte dok ne krene da vri. Zatim dodajte čokoladu i kuvajte, uz mešanje, dok se ne istopi. Sklonite sa šporeta i dodajte puter, pa mešajte dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Dodajte mlevenu plazmu i promešajte. 

13:32
Korak 2

Nafilujte oblande 

Isecite oblande na pola, pa stavite jednu polovinu na pleh. Premažite filom, pa preklopite obladnom. Tako ređajte dok ne utrošite sve, a poslednji sloj treba da bude oblanda. 

13:32
Korak 3

Ohladite oblande

Umotajte u providnu foliju, pa stavite nešto teško preko. Ohladite i isecite po želji, pa služite!

Pročitajte i ovo: Proveren recept za oblande

BONUS VIDEO: 

Instagram/pp__vkusno Baunti kolač

(StvarUkusa/S.B.)