Oblande su starinski kolač koji se pravi od jeftinih sastojaka, a ne postoji osoba koja ih ne voli. Svaka domaćica u Jugoslaviji je imala svoj recept za oblande, a ako želite da budu još ukusnije, onda obavezno isprobajte ovaj recept za plazmom i čokoladom. Priprema je nikad jednostavnija, a ukus fantastičan i sigurni smo da nećete moći da se zaustavite na jednom kolaču. Oblande, osim za svaki dan, možete da služite i kada su neke proslave. Ovaj recept će se posebno dopasti štedljivim domaćicama, jer za njihovu pripremu nije potrebno više od 400 dinara.
Sastojci:
- 2 oblande
- 250 g mlevene plazme
- 200 ml mleka
- 50 g šećera
- 100 g mlečne čokolade
- 80 g putera
Recept za oblande sa plazmom za štedljive domaćice:
Napravite fil
U šerpi pomešajte mleko i šećer, pa kuvajte dok ne krene da vri. Zatim dodajte čokoladu i kuvajte, uz mešanje, dok se ne istopi. Sklonite sa šporeta i dodajte puter, pa mešajte dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Dodajte mlevenu plazmu i promešajte.
Nafilujte oblande
Isecite oblande na pola, pa stavite jednu polovinu na pleh. Premažite filom, pa preklopite obladnom. Tako ređajte dok ne utrošite sve, a poslednji sloj treba da bude oblanda.
Ohladite oblande
Umotajte u providnu foliju, pa stavite nešto teško preko. Ohladite i isecite po želji, pa služite!
Pročitajte i ovo: Proveren recept za oblande
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus