Čokoladni mafiniza Dan zaljubljenih će oduševiti sve ljubitelje slatkiša, a ovaj desert se brzo pravi i odlična je opcija ako želite da iznenadite voljenu osobu. Možda ćete želeti da isprobate i tortu u obliku srca za Dan zaljubljenih. Čokoladni mafini biće najbolji ako koristite punomasno mleko, mlaćenicu ili grčki jogurt. Pazite da koristite tačne mere za mafine, kako ne bi bili suvi. Evo kako da napravite čokoladne mafine za Dan zaljubljenih!
Sastojci:
- Sprej za kuvanje
- 150 grama višenamenskog brašna
- 65 grama kakao praha
- 1 kašičica sode bikarbone
- 3/4 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 2 velika jajeta
- 250 grama kristal šećera
- 60 g običnog grčkog jogurta
- 30 ml ulja
- 1 kašičica čistog ekstrakta vanile
- 130 ml ključale vode
Recept za čokoladne mafine
Zagrejte rernu
Za čokoladne mafine postavite rešetku u sredinu rerne i zagrejte na 180 stepeni. Ubacite korpice za mafine u pleh za mafine. Lagano poprskajte korpice sprejom za kuvanje. U velikoj posudi umutite brašno, kakao prah, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so. Ostavite na stranu.
Pomešajte suve i meke sastojke
Umutite jaja i šećer zajedno u srednjoj posudi dok ne postanu bledi i penasti. Dodajte grčki jogurt, ulje i vanilu u mešavinu jaja i šećera, mutite dok se ne sjedine. Polako sipajte ključalu vodu uz mešanje dok se sve ne sjedini. Sipajte mokre sastojke u suve sastojke u rezervisanoj posudi. Mešajte dok se dobro ne sjedini.
Ubacite testo u pleh
Koristite mericu da zahvatite i podelite testo u pripremljene korpice u plehu. Pecite kolače dok čačkalica umetnuta u sredinu mafina ne izađe sa nekoliko vlažnih mrvica, 20 do 25 minuta. Pustite da se mafini ohlade u plehu 5 minuta. Uklonite i prebacite na rešetku da se potpuno ohlade. Prelijte svojim omiljenom glazurom, po želji. Uživatje u čokoladnim mafinima!
Pročitajte kako se prave francuski makaronsi za Dan zaljubljenih
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus