Tortau obliku srca za Dan zaljubljenih je jednostavna, a možete da upotrebite super trik da biste napravili oblik srca, nije potrebna posebna tepsija! Možda ćete želeti da saznate kako se pravi Đavolja torta - čokoladno savršenstvo! Za tortu u obliku srca potrebna vam je crvena boja za hranu. Evo kako da napravite tortu u obliku srca za Dan zaljubljenih!
Sastojci:
Za tortu:
- Ulje za poprskati
- 130 g putera, omekšanog
- 130 g šećera
- 2 velika jajeta
- 1 kašičica čistog ekstrakta vanile
- 300 g višenamenskog brašna
- 30 g kakao praha
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 130 g mlaćenice
- 2 kašičice destilovano belo sirće
- 2 kašike crvene boje za hranu
Za glazuru od krem sira:
- 230 g krem sira, omekšanog
- 4 kašike putera, omekšanog
- 530 g šećera u prahu
- 1 kašičica čistog ekstrakta vanile
- prstohvat soli
- šarene mrvice za tortu
Recept za tortu u obliku srca
Zagrejte rernu
Za tortu u obliku srca prvo zagrejte rernu na 180°. Obložite okrugli kalup za tortu i jedan kvadratni kalup za tortu sa papirom za pečenje. Oba premažite uljem. U velikoj posudi ručnim mikserom umutite puter i šećer dok ne postanu lagani i pahuljasti. Dodajte jedno po jedno jaje, dobro mutite posle svakog dodavanja, pa dodajte vanilu.
Dodajte preostale sastojke
U drugoj velikoj posudi umutite brašno, kakao, sodu bikarbonu i so. Dodajte pola suvih sastojaka mokrim sastojcima, mutite dok se ne sjedine. Dodajte mlaćenicu, sirće i crvenu boju za hranu, umutite da se sjedine. Dodajte preostale suve sastojke.
Pecite testo
Podelite testo između pripremljenih kalupa za torte i pecite dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista, 25 do 30 minuta. Ostavite da se ohladi 15 minuta, a zatim okrenite na rešetku za hlađenje da se potpuno ohladi.
Napravite glazuru
U međuvremenu napravite glazuru: U velikoj posudi ručnim mikserom umutite krem sir i puter dok ne postane glatko. Dodajte šećer u prahu i umutite dok ne postane svetla i mekana. Dodajte vanilu i so i mešajte dok se ne sjedini.
Isecite testo i premažite
Isecite okruglu tortu po sredini, a zatim stavite isečene strane na 2 susedne strane kvadratne torte. Premažite u potpunosti glazurom od krem sira. Ukrasite šarenim mrvicama i servirajte. Uživajte u torti u obliku srca!
Pročitajte kako se pravi Torta ledeno carstvo za Svetog Jovana
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus