Lagani kolačsa džemom i jabukama pravi se za nekih sat vremena, nije skupa, a većinu sastojaka verovatno već imate i kod kuće. Možda će vas zanimati i recept za jeftin kolač od 4 sastojka. Evo kako da napravite lagani kolač sa džemom i jabukama!
Sastojci:
- 1 jabuka
- 1 kašičica cimeta
- 1 tegla džema
- 1 kašika mleka
- 3 jajeta
- 3/4 kašike šećera
- 5 g praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 2/3 kašike ulja
- 2,5 kašike brašna
- 1/2 kašike oraha, iseckanih
Recept za kolač sa džemom i jabukama za štedljive domaćice:
Pomešajte mleko, jaja, brašno
Umutite jaja sa šećerom da pobele i dodajte džem sa mlekom, puterom, praškom za pecivo i sodom i postepeno prosejanim brašnom. Ako je smesa pregusta, stavite malo manje brašna.
Pecite kolač
Na kraju umešajte rendanu jabuku i orahe. Stavite smesu u podmazan i lagano pobrašnjen pleh. Stavite kolačsa džemom i jabukama u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Posle 10 minuta smanjite temperaturu na 170-180 stepeni i završite pečenje. Po želji gotov kolač pospite šećerom u prahu ili vanilom. Uživajte u kolaču sa džemom i jabukama!
Pročitajte kako se prave danski kolačići od putera
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus