Lagani kolačsa džemom i jabukama pravi se za nekih sat vremena, nije skupa, a većinu sastojaka verovatno već imate i kod kuće. Možda će vas zanimati i recept za jeftin kolač od 4 sastojka. Evo kako da napravite lagani kolač sa džemom i jabukama!

Sastojci:

  • 1 jabuka
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 tegla džema
  • 1 kašika mleka
  • 3 jajeta
  • 3/4 kašike šećera
  • 5 g praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 2/3 kašike ulja
  • 2,5 kašike brašna
  • 1/2 kašike oraha, iseckanih

Recept za kolač sa džemom i jabukama za štedljive domaćice:

14:09
Korak 1

Rastvorite džem u mleku

Za kolač sa džemom i jabukama prvo jabuku narendajte i pomešajte sa cimetom. Rastvorite džem u mleku. Mleko se može zameniti vodom ili slatkom pavlakom razblaženom do pola vodom.

14:12
Korak 2

Pomešajte mleko, jaja, brašno

Umutite jaja sa šećerom da pobele i dodajte džem sa mlekom, puterom, praškom za pecivo i sodom i postepeno prosejanim brašnom. Ako je smesa pregusta, stavite malo manje brašna.

14:13
Korak 3

Pecite kolač

Na kraju umešajte rendanu jabuku i orahe. Stavite smesu u podmazan i lagano pobrašnjen pleh. Stavite kolačsa džemom i jabukama u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Posle 10 minuta smanjite temperaturu na 170-180 stepeni i završite pečenje. Po želji gotov kolač pospite šećerom u prahu ili vanilom. Uživajte u kolaču sa džemom i jabukama!

Pročitajte kako se prave danski kolačići od putera

BONUS VIDEO:

instagram/cookistwow kolač sa jabukama bez brašna

StvarUkusa/L.S.