Domaće tofi-karamelčokolade sadrže pekan orahe, puter, čokoladu i malo morske soli koja obogaćuje ukus i čini ovaj dezert posebnim. Možda će vam se dopasti i domaća čokolada sa rižom. Evo kako da napravite domaće tofi-karamel čokolade!

Sastojci:

  • 130 g seckanih pekan oraha
  • 130 g putera
  • 130 g šećera
  • ¼ kašičice soli
  • ½ kašičice vanile
  • 130 g čokolade za kuvanje
  • ½ kašičice ljuskave morske soli

Recept za domaće tofi-karamel čokolade

16:54
Korak 1

Pospite pekan orahe po plehu

Za domaće tofi-karamel čokolade pleh obložite papirom za pečenje. Pospite seckane pekane preko papira.

17:01
Korak 2

Rastopite puter

Rastopite puter sa šećerom i solju na srednjoj vatri, često mešajući. Dovedite smesu do ključanja, a zatim je povremeno mešajte oko 10 do 15 minuta. Umešajte vanilu, pa isključite vatru.

17:02
Korak 3

Pospite čokoladu

Sipajte mešavinu rastopljenog putera preko pekana u ravnom sloju. Pustite da se ohladi 2 minuta, a zatim ga pospite komadima čokolade.

17:02
Korak 4

Ohladite tofi-karamel čokolade

Ostavite da se čokolada otopi 2 do 3 minuta, a zatim je rasporedite preko karamela. Pospite morsku so preko čokolade. Pustite da se karamela hladi oko 2 sata na sobnoj temperaturi ili 1 sat u frižideru.

17:02
Korak 5

Uživajte u tofi-karamela čokoladama

Izlomite karamelu na komade veličine zalogaja pre jela. Čuvati u hermetički zatvorenoj posudi. Uživajte tofi-karamel čokoladama!

Pročitajte kako da NAPRAVITE ODLIČNU DOMAĆU ČOKOLADU

BONUS VIDEO

Instagram/clarecreated Kolač od 3 sastojka bez brašna

StvarUkusa/L.S.