Domaće tofi-karamelčokolade sadrže pekan orahe, puter, čokoladu i malo morske soli koja obogaćuje ukus i čini ovaj dezert posebnim. Možda će vam se dopasti i domaća čokolada sa rižom. Evo kako da napravite domaće tofi-karamel čokolade!
Sastojci:
- 130 g seckanih pekan oraha
- 130 g putera
- 130 g šećera
- ¼ kašičice soli
- ½ kašičice vanile
- 130 g čokolade za kuvanje
- ½ kašičice ljuskave morske soli
Recept za domaće tofi-karamel čokolade
Pospite pekan orahe po plehu
Za domaće tofi-karamel čokolade pleh obložite papirom za pečenje. Pospite seckane pekane preko papira.
Rastopite puter
Rastopite puter sa šećerom i solju na srednjoj vatri, često mešajući. Dovedite smesu do ključanja, a zatim je povremeno mešajte oko 10 do 15 minuta. Umešajte vanilu, pa isključite vatru.
Pospite čokoladu
Sipajte mešavinu rastopljenog putera preko pekana u ravnom sloju. Pustite da se ohladi 2 minuta, a zatim ga pospite komadima čokolade.
Ohladite tofi-karamel čokolade
Ostavite da se čokolada otopi 2 do 3 minuta, a zatim je rasporedite preko karamela. Pospite morsku so preko čokolade. Pustite da se karamela hladi oko 2 sata na sobnoj temperaturi ili 1 sat u frižideru.
Uživajte u tofi-karamela čokoladama
Izlomite karamelu na komade veličine zalogaja pre jela. Čuvati u hermetički zatvorenoj posudi. Uživajte tofi-karamel čokoladama!
Pročitajte kako da NAPRAVITE ODLIČNU DOMAĆU ČOKOLADU
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem