Danski kolačićiod putera se prave tako što je ključ za njihov ukus testo koje je dovoljno mekano da se može saviti u prepoznatljivi prstenasti oblik, ali se ne širi previše kada se peče. Delikatna tekstura ovih kolačića rezultat je kombinacije dva različita brašna: višenamenskog i bademovog brašna. Možda će vam biti interesantne i vanilice sa ruzmarinom i džemom od limuna. Suptilni ukus vanile u danskim kolačićima od putera se postiže se upotrebom vanilin šećera za aromatizovanje testa, sastojka koji se obično koristi u danskom pečenju. Evo kako da napravite danske kolačiće od putera!

Sastojci:

  • 280 g neslanog putera, omekšanog
  • 130 g kristal šećera
  • 1 veliko jaje
  • 1/2 kašičice soli
  • 292 grama višenamenskog brašna
  • 87 grama bademovog brašna
  • 2 kašičice vanilin šećera

Recept za danske kolačiće od putera

13:07
Korak 1

Zagrejte rernu

Za danske kolačiće od putera, prvo postavite 3 rešetke u gornji, srednji i donji deo rerne i zagrejte na 180 C. Pripremite 3 pleha za kolače tako što ćete ih obložiti papirom za pečenje ili silikonskim prostirkama za pečenje.

13:12
Korak 2

Umutite puter

U velikoj posudi umutite puter i šećer. Alternativno, koristite mikser sa postoljem opremljenim nastavkom za lopatice. Umešajte jaje i so za kolačiće.

13:12
Korak 3

Dodajte puter u brašno

U velikoj posudi umutite univerzalno brašno, bademovo brašno i vanilin šećer. Postepeno dodajte u mešavinu puter-šećer-jaje, mešajući dok se dobro ne sjedini. Kašikom stavite testo za kolačiće u veliku vreću za šlag sa velikim zvezdastim vrhom.

13:12
Korak 4

Napravite oblike i pecite

Nanesite krugove od testa na pripremljene tepsije za kolače, na udaljenosti od oko pedalj. Ostavite kolačiće u frižideru najmanje 40 minuta. Pecite, rotirajući papir za pečenje sa kolačićima u rerni na pola vremena kuvanja, dok ne porumene na ivicama, ukupno 16 do 18 minuta. Ohladite ih i servirajte. Uživajte u danskim kolačićima od putera.

Pročitajte i kako se prave kolačići sa limetom i majčinom dušicom

BONUS VIDEO

Čokoladani kolačići sa kikirikijem instagram/cookistwow

StvarUkusa/L.S.