Danski kolačićiod putera se prave tako što je ključ za njihov ukus testo koje je dovoljno mekano da se može saviti u prepoznatljivi prstenasti oblik, ali se ne širi previše kada se peče. Delikatna tekstura ovih kolačića rezultat je kombinacije dva različita brašna: višenamenskog i bademovog brašna. Možda će vam biti interesantne i vanilice sa ruzmarinom i džemom od limuna. Suptilni ukus vanile u danskim kolačićima od putera se postiže se upotrebom vanilin šećera za aromatizovanje testa, sastojka koji se obično koristi u danskom pečenju. Evo kako da napravite danske kolačiće od putera!
Sastojci:
- 280 g neslanog putera, omekšanog
- 130 g kristal šećera
- 1 veliko jaje
- 1/2 kašičice soli
- 292 grama višenamenskog brašna
- 87 grama bademovog brašna
- 2 kašičice vanilin šećera
Recept za danske kolačiće od putera
Zagrejte rernu
Za danske kolačiće od putera, prvo postavite 3 rešetke u gornji, srednji i donji deo rerne i zagrejte na 180 C. Pripremite 3 pleha za kolače tako što ćete ih obložiti papirom za pečenje ili silikonskim prostirkama za pečenje.
Umutite puter
U velikoj posudi umutite puter i šećer. Alternativno, koristite mikser sa postoljem opremljenim nastavkom za lopatice. Umešajte jaje i so za kolačiće.
Dodajte puter u brašno
U velikoj posudi umutite univerzalno brašno, bademovo brašno i vanilin šećer. Postepeno dodajte u mešavinu puter-šećer-jaje, mešajući dok se dobro ne sjedini. Kašikom stavite testo za kolačiće u veliku vreću za šlag sa velikim zvezdastim vrhom.
Napravite oblike i pecite
Nanesite krugove od testa na pripremljene tepsije za kolače, na udaljenosti od oko pedalj. Ostavite kolačiće u frižideru najmanje 40 minuta. Pecite, rotirajući papir za pečenje sa kolačićima u rerni na pola vremena kuvanja, dok ne porumene na ivicama, ukupno 16 do 18 minuta. Ohladite ih i servirajte. Uživajte u danskim kolačićima od putera.
Pročitajte i kako se prave kolačići sa limetom i majčinom dušicom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus