Vanilice od ruzmarina i limuna su samo nova verzija omiljenih kolača svih generacija. Možda će vam se dopasti i ovaj italijnaski recept za čokoladne vanilice. Vanilice od ruzmarina i limuna su odličan dodatak uz šolju čaja, za druženje, kafenisanje i uživanje sa prijateljima. Prepoznatljiv ukus ruzmarina je tako dobro uparen sa kiselim limunom. Evo kako da napravite vanilice od ruzmarina i lumuna!

Sastojci:

  • 125 g putera, omekšanog
  • 90 g šećera u prahu
  • 250 g višenamenskog brašna
  • 4 kašičice mlevenog svežeg ruzmarina
  • 1/4 kašičice soli
  • 60 g džema od limuna ili narandže

Recept za vanilice od ruzmarina i limuna:

15:47
Korak 1

Napravite testo:

Za vanilice sa ruzmarinom i džemom od limuna u velikoj posudi izmiksirajte puter i šećer u prahu dok ne postanu lagani i pahuljasti. U drugoj posudi pomešajte brašno, ruzmarin i so; postepeno umutite u kremastu smesu. Podeliti testo na pola. Oblikujte dva diskova. Umotajte i stavite u frižider dok ne bude dovoljno čvrsto, oko 30 minuta.

15:50
Korak 2

Zagrejte rernu i razvaljajte testo:

Zagrejte rernu na 180°. Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljajte svaki disk da bude centimetar debljine. Isecite pobrašnjenim okruglim rezačem kolačića ili malom staklenom čašom. Korišćenjem manjeg okruglog sekača za kolačiće, isecite sredinu polovine kolačića. Stavite cele kolačiće i kolačiće sa rupama na nepodmazane plehove.

15:51
Korak 3

Pecite testo:

Pecite kolačiće dok se ne stegne, 9-11 minuta. Izvadite iz tiganja na rešetke da se potpuno ohlade.

15:51
Korak 4

Premažite džemom:

Namažite džem od limuna na dno celih kolačića, a kolačiće sa rupom stavite preko. Po želji pospite sa još ruzmarina i džema. Uživajte u vanilicama sa ruzmarinom i limunom!

Pročitajte kako se prave POSNE VANILICE SA MLEVENIM BADEMIMA

BONUS VIDEO:

Instagram/helens_vegan_kitchen Posne bajadere sa orasima

StvarUkusa/L.S.