Sitni kolači su ukras svake trpeze, a mogu da se spremaju na milion načina. U Srbiji su najpopularnije oblande, vanilice, košnice... Danas vam donosimo sjajan recept za sitne kolače koje dosta podsećaju na vanilice, a umesto da ih punite džemom, za to koristite istopljenu čokoladu. Džemom, kokosom i čokoladom ukrasite i služite. Ne postoji osoba koja će moći da odbije ovako pripremljene sitne kolače.
Sastojci:
- 140 g putera
- 90 g šećera u prahu
- 2 kašike ulja
- 2 žumanceta
- 8 g vanilin šećera
- prstohvat soli
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 350 g brašna
- čokolada
- džem od breskve
- kokos
Recept za sitne kolače sa čokoladom, džemom i kokosom:
Napravite testo
U posudi pomešajte puter i šećer u prahu, pa lepo sjedinite. Sipajte ulje, pa dodajte žumanca i vanilin šećer. Promešajte, pa dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo, so i skrob. Umesite testo, pokrijte providnom folijom i stavite u zamrzivač na 10 minuta. Razvucite testo između kese i nekim kalupom napravite oblike po želji.
Pecite kolače
Poređajte testo na pleh obložen pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. Istopite čokoladu, pa premažite jedan kolač i prekolopite drugim. Slično se sprema kao vanilice. Tako radite dok ne potrošite sve sastojke.
Dekorišite kolače
Polovinu kolača umočite u čokoladu, a drugu polovinu premažite džemom i pospite kokosom. Služite!
Pročitajte i ovo: Neodoljive mlečne kuglice
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Pica pasulj sa paradajzom i mocarelom
Skuša sa senfom iz rerne:
Brauni kolač sa jabukama
Kuglice punjene kačkavaljem u obliku novogodišnje jelke
Posni kolač od ovsenih pahuljica i banana