Domaća čokoladna torta je izuzetno laka za pripremu. Svi sastojci se pomešaju u jednoj posudi i peku. Možda ćete želeti da napravite i tortu u obliku srca za Dan zaljubljenih. Za domaću čokoladnu tortu potrebno vam je smo ovo!
Sastojci:
- 250 g belog šećera
- 200 g višenamenskog brašna
- 90 g nezaslađenog kakao praha
- 1 ½ kašičica praška za pecivo
- 1 ½ kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica soli
- 2 velika jajeta
- 130 ml mleka
- ½ šolje biljnog ulja
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 60 ml ključale vode
Za premaz:
- 350 g šećera u prahu
- 6 kašika nezaslađenog kakao praha
- 6 kašika neslanog putera, na sobnoj temperaturi
- 5 kašika mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Recept za domaću čokoladnu tortu
Zagrejte rernu
Za domaću čokoladnu tortu zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite i pobrašnite dva okrugla pleha za pečenje. U velikoj posudi pomešajte šećer, brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.
Dodajte jaja i miksirajte
Dodajte jaja, mleko, ulje i vanilu; mešajte 2 minuta na srednjoj brzini mikserom. Umešajte kipuću vodu. Testo za tortu će biti tanko.
Pecite smesu
Sipajte ravnomerno u pripremljene tepsije. Pecite u zagrejanoj rerni dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista, oko 30 do 35 minuta. Ohladite u tepsiji 10 minuta, a zatim prebacite na rešetku da se potpuno ohladi. Umutite preliv i premažite preko torte. Uživajte u domaćoj čokoladnoj torti!
Pročitajte kako se pravi Đavolja torta - čokoladno savršenstvo!
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa