Domaća čokoladna torta je izuzetno laka za pripremu. Svi sastojci se pomešaju u jednoj posudi i peku. Možda ćete želeti da napravite i tortu u obliku srca za Dan zaljubljenih. Za domaću čokoladnu tortu potrebno vam je smo ovo!

Sastojci:

  • 250 g belog šećera
  • 200 g višenamenskog brašna
  • 90 g nezaslađenog kakao praha
  • 1 ½ kašičica praška za pecivo
  • 1 ½ kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica soli
  • 2 velika jajeta
  • 130 ml mleka
  • ½ šolje biljnog ulja
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 60 ml ključale vode

Za premaz:

  • 350 g šećera u prahu
  • 6 kašika nezaslađenog kakao praha
  • 6 kašika neslanog putera, na sobnoj temperaturi
  • 5 kašika mleka
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Recept za domaću čokoladnu tortu

14:52
Korak 1

Zagrejte rernu

Za domaću čokoladnu tortu zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite i pobrašnite dva okrugla pleha za pečenje. U velikoj posudi pomešajte šećer, brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.

14:59
Korak 2

Dodajte jaja i miksirajte

Dodajte jaja, mleko, ulje i vanilu; mešajte 2 minuta na srednjoj brzini mikserom. Umešajte kipuću vodu. Testo za tortu će biti tanko.

14:59
Korak 3

Pecite smesu

Sipajte ravnomerno u pripremljene tepsije. Pecite u zagrejanoj rerni dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista, oko 30 do 35 minuta. Ohladite u tepsiji 10 minuta, a zatim prebacite na rešetku da se potpuno ohladi. Umutite preliv i premažite preko torte. Uživajte u domaćoj čokoladnoj torti!

Pročitajte kako se pravi Đavolja torta - čokoladno savršenstvo!

BONUS VIDEO

Kako iseći okruglu tortu na puno parčića Instagram/doll_memories

StvarUkusa