Domaća čokoladna torta je izuzetno laka za pripremu. Svi sastojci se pomešaju u jednoj posudi i peku. Možda ćete želeti da napravite i tortu u obliku srca za Dan zaljubljenih. Za domaću čokoladnu tortu potrebno vam je smo ovo!
Sastojci:
- 250 g belog šećera
- 200 g višenamenskog brašna
- 90 g nezaslađenog kakao praha
- 1 ½ kašičica praška za pecivo
- 1 ½ kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica soli
- 2 velika jajeta
- 130 ml mleka
- ½ šolje biljnog ulja
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 60 ml ključale vode
Za premaz:
- 350 g šećera u prahu
- 6 kašika nezaslađenog kakao praha
- 6 kašika neslanog putera, na sobnoj temperaturi
- 5 kašika mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Recept za domaću čokoladnu tortu
Zagrejte rernu
Za domaću čokoladnu tortu zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite i pobrašnite dva okrugla pleha za pečenje. U velikoj posudi pomešajte šećer, brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.
Dodajte jaja i miksirajte
Dodajte jaja, mleko, ulje i vanilu; mešajte 2 minuta na srednjoj brzini mikserom. Umešajte kipuću vodu. Testo za tortu će biti tanko.
Pecite smesu
Sipajte ravnomerno u pripremljene tepsije. Pecite u zagrejanoj rerni dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista, oko 30 do 35 minuta. Ohladite u tepsiji 10 minuta, a zatim prebacite na rešetku da se potpuno ohladi. Umutite preliv i premažite preko torte. Uživajte u domaćoj čokoladnoj torti!
Pročitajte kako se pravi Đavolja torta - čokoladno savršenstvo!
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem