Da li postoji neko ko nije čuo ili probao lenju pitu? Reč je o starinskoj poslastici koju su pravile naše bake, a za koju su vam potrebni jeftini sastojci. Nije postojala domaćica koja nije znala da pripremi lenju pitu, a ako je niste spremali do sada, onda preporučujemo ovaj recept. Sastojci za testo se samo umute, a između se stave rnednae jabuke. Uživajte!
- Sastojci:
- Za koru:
- 3 jajeta
- 400 g brašna
- 120 ml mleka
- 120 ml ulja
- 120 g šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- Za fil:
- 1 kg jabuka
- 5 kašika šećera
- 1 kašičica cimeta
- 3 kašike griza
Priprema:
Jabuke očistite i izrendajte, pa pomešajte se šećerom i cimetom. U posudi penasto umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje i mleko. Sve sjedinite mikserom, a onda dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Sve umutite i dobijenu smesu podelite na 2 jednaka dela. Tepsiju nauljite i pospite brašnom, pa sipajte jedan deo testa i poravnajte. U jabuke dodajte i griz i promešajte, pa sipajte preko testo. Poravnajte i preko sipajte drugi deo testa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata. Proverite čačkalicom da li je gotov, a onda pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem