Sladoled je omiljena letnja poslastica koja najbolje može da nas osveži tokom vrućina. Postoje različite kombinacije, kao i oni jednostavni sa samo jednim ukusom. Ako volite da jedete sladoled, onda ćete sladoled tortu obožavati. Naš današnji predlog je da napravite ovu sa podlogom od badema preko koje idu sladoled od badema, kao i maline. Između se ukrašava svežim voćem i predivnim domaćim džemom. Sladoled torta je super ledena poslastica koja će vas osvežiti i za koju će svi tražiti parče više.

  • Sastojci:
  • Za koru: 
  • 120 g sirovih badema
  • 60 g urmi
  • 2 kašike nezaslađenog kakao praha
  • 2 kašike kokosa
  • 1/4 kašičice soli
  • 1 kašika vode
  • 1/2 kašičice ekstrakta badema
  • Za džem od maline:
  • 350 g malina 
  • 70 g šećera 
  • 1 kašika soka od limuna 
  • Za sladoled od badema: 
  • 300 ml slatke pavlake 
  • 1/2 konzerve kondenzovanog mleka 
  • 1 kašičica ekstrakta badema 
  • 120 g malina
  • Za sladoled od maline:
  • 300 ml slatke pavlake 
  • 1/2 konzerve kondenzovanog mleka  
  • crvena boja za hranu 

Priprema:
U šerpi pomešajte maline, šećer i limunov sok i kuvajte dok ne proključa, pa ostavite još 15 minuta da se kuva, dok se smesa ne zgusne. Procedite džem kroz sito i ostavite da se potpuno ohladi. U blenderu pomešajte bademe, urme bez koštica, kakao, kokos i so, pa dobro izblendirajte. Dodajte vodu i ekstrakt badema i dobro izblendirajte. Kalup obložite pek papirom, pa sipajte smesu i dobro utisnite.Umutite slatku pavlaku i kondenzovano mleko, pa dodajte ekstrakt badema.Sipajte preko keksa i stavite u zamrzivač da se stegne.Zatim poređajte sveže maline i posla smese sa džemom preko.Umutite slatku pavlaku, kondenzovano mleko, preostali džem od malina i crvenu boju za hranu, pa sipajte preko. Ostavite u zamrzivaču da se stegne. Ukrasite po želji. 

Izvor: Stvar ukusa