Čizkejk je več godinama jedan od najpopularnijih kolača širom sveta, a nastao je još u antičkoj Grčkoj, a služio se kao svadbena torta. Pravio se od sastojaka kao što su brašno, med i sir, a kada se oni dobro sjedine kolač se pekao. Danas je popularniji čizkejk koji se ne peče, jer je priprema mnogo jednostavnija. Ali, mi vam predlažemo da isprobate i ovaj japanski recept za čokoladni čizkejk. Jeste da se peče, ali priprema je baš laka i potrebna su vam samo 3 sastojka, a uživaćete u svakom zalogaju. 

  • Sastojci:
  • 100 g čokolade
  • 3 jajeta 
  • 120 g krem sira 

Priprema:

Odvojite žumanca od belanaca, pa umutite belanca u čvrst šne. Čokoladu otopite na pari, pa je dodajte u krem sir i sjedinite mikserom, a zatim dodajte žumanca i sve lepo sjedinite. U dobijenu smesu lagano umešajte šne. Sipajte smesu u nauljenu staklenu posudu koju ćete staviti u drugu šerpu sa vodom. Pecite u rerni zagrejanoj na 170°C oko 15 minuta, zatim smanjite temperaturu na 160°C i pecite još 15 minuta. Isključite rernu i ostavite da se hladi unutra još 15 minuta. Izvadite iz kalupa tek kada se čizkejk ohladi. 

Japanski čizkejk od čokolade  Instagram/foodiies_lifee

Izvor: Stvar ukusa