Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JAPANSKI ČOKOLADNI ČIZKEJK: Potrebna su samo 3 sastojka i 10 minuta da ga umutite (VIDEO)

Popularni čizkejk napravite po japanskom receptu od samo 3 sastojka.

 Čokoladni čizkejk Izvor: Printscreen/Instagram/foodiies_lifee

Čizkejk je več godinama jedan od najpopularnijih kolača širom sveta, a nastao je još u antičkoj Grčkoj, a služio se kao svadbena torta. Pravio se od sastojaka kao što su brašno, med i sir, a kada se oni dobro sjedine kolač se pekao. Danas je popularniji čizkejk koji se ne peče, jer je priprema mnogo jednostavnija. Ali, mi vam predlažemo da isprobate i ovaj japanski recept za čokoladni čizkejk. Jeste da se peče, ali priprema je baš laka i potrebna su vam samo 3 sastojka, a uživaćete u svakom zalogaju. 

  • Sastojci:
  • 100 g čokolade
  • 3 jajeta 
  • 120 g krem sira 

Priprema:

Odvojite žumanca od belanaca, pa umutite belanca u čvrst šne. Čokoladu otopite na pari, pa je dodajte u krem sir i sjedinite mikserom, a zatim dodajte žumanca i sve lepo sjedinite. U dobijenu smesu lagano umešajte šne. Sipajte smesu u nauljenu staklenu posudu koju ćete staviti u drugu šerpu sa vodom. Pecite u rerni zagrejanoj na 170°C oko 15 minuta, zatim smanjite temperaturu na 160°C i pecite još 15 minuta. Isključite rernu i ostavite da se hladi unutra još 15 minuta. Izvadite iz kalupa tek kada se čizkejk ohladi. 

Pogledajte

00:14
Japanski čizkejk od čokolade
Izvor: Instagram/foodiies_lifee
Izvor: Instagram/foodiies_lifee

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti