Čizkejk je več godinama jedan od najpopularnijih kolača širom sveta, a nastao je još u antičkoj Grčkoj, a služio se kao svadbena torta. Pravio se od sastojaka kao što su brašno, med i sir, a kada se oni dobro sjedine kolač se pekao. Danas je popularniji čizkejk koji se ne peče, jer je priprema mnogo jednostavnija. Ali, mi vam predlažemo da isprobate i ovaj japanski recept za čokoladni čizkejk. Jeste da se peče, ali priprema je baš laka i potrebna su vam samo 3 sastojka, a uživaćete u svakom zalogaju.
- Sastojci:
- 100 g čokolade
- 3 jajeta
- 120 g krem sira
Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca, pa umutite belanca u čvrst šne. Čokoladu otopite na pari, pa je dodajte u krem sir i sjedinite mikserom, a zatim dodajte žumanca i sve lepo sjedinite. U dobijenu smesu lagano umešajte šne. Sipajte smesu u nauljenu staklenu posudu koju ćete staviti u drugu šerpu sa vodom. Pecite u rerni zagrejanoj na 170°C oko 15 minuta, zatim smanjite temperaturu na 160°C i pecite još 15 minuta. Isključite rernu i ostavite da se hladi unutra još 15 minuta. Izvadite iz kalupa tek kada se čizkejk ohladi.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus