Punjene paprike se jednostavno prave, a Srbi obožavaju da ih jedu. Odličan su predlog za ručak uz neku salatu, a ako ste ljubitelj, predlažemo vam da isprobate i španski recpet. Oni umesto mlevenog mesa koriste hleb kako bi napunili paprike, a onda ih posipaju sirom. Ukusno i zasitno jelo koje ne košta puno i brže se pravi od srpskih.
- Sastojci:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 paprike
- 1/2 bageta
- 6 čenova belog luka
- 1 veza peršuna
- 200 g tvrdog sira
- 1/2 kašičice ljute mlevene crvene paprike
Priprema:
U tiganju zagrejte malo ulja, pa dodajte cele čenove belog luka kojima ste skinuli ljusku. Kada se proprže izvadite i dodajte baget isečen na kriške. Pržite sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. Zatim izvadite iz tiganja. U blender ubacite hleb, beli luk, peršun, 3 kašike ulja, pa posolite i pobiberite. Dobro izblendirajte. Paprike presecite na pola i izvadite koštice. Stavite u pleh obložen aluminijumskom folijom i napunite dobijenom smesom. Bogato pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 210°C oko 15-20 minuta. Pospite ljutom mlevenom paprikom i seckanim peršunom. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus