Punjene paprike se jednostavno prave, a Srbi obožavaju da ih jedu. Odličan su predlog za ručak uz neku salatu, a ako ste ljubitelj, predlažemo vam da isprobate i španski recpet. Oni umesto mlevenog mesa koriste hleb kako bi napunili paprike, a onda ih posipaju sirom. Ukusno i zasitno jelo koje ne košta puno i brže se pravi od srpskih.
- Sastojci:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 paprike
- 1/2 bageta
- 6 čenova belog luka
- 1 veza peršuna
- 200 g tvrdog sira
- 1/2 kašičice ljute mlevene crvene paprike
Priprema:
U tiganju zagrejte malo ulja, pa dodajte cele čenove belog luka kojima ste skinuli ljusku. Kada se proprže izvadite i dodajte baget isečen na kriške. Pržite sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. Zatim izvadite iz tiganja. U blender ubacite hleb, beli luk, peršun, 3 kašike ulja, pa posolite i pobiberite. Dobro izblendirajte. Paprike presecite na pola i izvadite koštice. Stavite u pleh obložen aluminijumskom folijom i napunite dobijenom smesom. Bogato pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 210°C oko 15-20 minuta. Pospite ljutom mlevenom paprikom i seckanim peršunom. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa