Punjene paprike se jednostavno prave, a Srbi obožavaju da ih jedu. Odličan su predlog za ručak uz neku salatu, a ako ste ljubitelj, predlažemo vam da isprobate i španski recpet. Oni umesto mlevenog mesa koriste hleb kako bi napunili paprike, a onda ih posipaju sirom. Ukusno i zasitno jelo koje ne košta puno i brže se pravi od srpskih. 

  • Sastojci: 
  • 3 kašike maslinovog ulja 
  • 2 paprike
  • 1/2 bageta 
  • 6 čenova belog luka
  • 1 veza peršuna 
  • 200 g tvrdog sira 
  • 1/2 kašičice ljute mlevene crvene paprike 

Priprema:
U tiganju zagrejte malo ulja, pa dodajte cele čenove belog luka kojima ste skinuli ljusku. Kada se proprže izvadite i dodajte baget isečen na kriške. Pržite sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. Zatim izvadite iz tiganja. U blender ubacite hleb, beli luk, peršun, 3 kašike ulja, pa posolite i pobiberite. Dobro izblendirajte. Paprike presecite na pola i izvadite koštice. Stavite u pleh obložen aluminijumskom folijom i napunite dobijenom smesom. Bogato pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 210°C oko 15-20 minuta. Pospite ljutom mlevenom paprikom i seckanim peršunom. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa