U kineskoj hrani uživaju svi ljudi, a zbog svoje jednostavnosti često se sprema kod kuće. U jelima se uglavnom koriste povrće, razni sosovi, nudle i morski plodovi. Meso je isto zastupljeno, ali u manjim količinama. Mi vam danas predlažemo da isprobate neobičan i brz recept za piletinu sa brokolijem. Svideće vam se već na prvi zalogaj.
- Sastojci:
- 1 pileća prsa
- 230 g brokolija
- 1/2 šargarepe
- 3 čena belog luka
- 1 kašika soja sosa
- 1/4 šolje vode
- 1,5 kašičica krompirovog skroba
- 2 kašike ulja
Priprema:
Meso isecite na tanje trake, a zatim posolite i pobiberite. Sipajte malo vode i promešajte, pa dodajte skrob (1/2 kašičice) i opet lepo promešajte. Sipajte i malo ulja, pa sve sjedinite. U posudi pomešajte soja sos sa vodom (1/4 šolje) i skrobrom (1 kašičica). Lepo promešajte. U tiganju na malo ulja propržite meso, pa ga izvadite. U isti tiganj sipajte malo vode, pa kada proključa dodajte brokoli isečen na cvetove, kao i seckanu šargarepu i beli luk. Poklopite i kuvajte par minuta. Kada voda malo ispari vratite meso i promešajte, pa sipajte sos koji ste napravili. Promešajte i ostavite još par minuta. Služite sa kuvanim pirinčem.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem