U kineskoj hrani uživaju svi ljudi, a zbog svoje jednostavnosti često se sprema kod kuće. U jelima se uglavnom koriste povrće, razni sosovi, nudle i morski plodovi. Meso je isto zastupljeno, ali u manjim količinama. Mi vam danas predlažemo da isprobate neobičan i brz recept za piletinu sa brokolijem. Svideće vam se već na prvi zalogaj. 

  • Sastojci:
  • 1 pileća prsa
  • 230 g brokolija 
  • 1/2 šargarepe
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika soja sosa 
  • 1/4 šolje vode 
  • 1,5 kašičica krompirovog skroba 
  • 2 kašike ulja 

Priprema: 
Meso isecite na tanje trake, a zatim posolite i pobiberite. Sipajte malo vode i promešajte, pa dodajte skrob (1/2 kašičice) i opet lepo promešajte. Sipajte i malo ulja, pa sve sjedinite. U posudi pomešajte soja sos sa vodom (1/4 šolje) i skrobrom (1 kašičica). Lepo promešajte. U tiganju na malo ulja propržite meso, pa ga izvadite. U isti tiganj sipajte malo vode, pa kada proključa dodajte brokoli isečen na cvetove, kao i seckanu šargarepu i beli luk. Poklopite i kuvajte par minuta. Kada voda malo ispari vratite meso i promešajte, pa sipajte sos koji ste napravili. Promešajte i ostavite još par minuta. Služite sa kuvanim pirinčem.

Izvor: Stvar ukusa