Od piletine možete da pravite raznovrsna jela, a spada u jeftinije meso. Batak i karabatak su sočniji od belog mesa, a mi vam danas predlažemo da napravite ručak koji će oduševiti sve ukućane, a to je piletina u aromatičnom sosu od piva, slanine i pečuraka. Ovo su omiljene srpske namirnice, a recept uspeva i onima koji nikada nisu kuvali. Uživajte!
- Sastojci:
- 4 bataka ili karabataka
- 50 g brašna
- 1 kašika putera
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- 1/2 crnog luka
- 4 čena belog luka
- 140 g slanine
- 1 kašičica sušenog timijana
- lovorov list
- 170 g pečuraka
- 300 ml piva
- 200 ml bujona
- peršun
Priprema:
Meso posolite, pobiberite i pospite slatkom mlevenom paprikom sa obe strane. U tanjir sipajte brašno, pa uvaljajte meso. U tiganj sipajte malo ulja i puter, pa kada se zagreje pržite meso dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite iz tiganja i stavite na tanjir da malo odmori. Zatim stavite meso u vatrostalnu posudu i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta. U isti tiganj dodajte sitno seckani crni luk, mleveni beli i seckanu slaninu. Pospite timijanom i kratko pržite. Sipajte pivo, pa posle 5 minuta dodajte bujon, lovorov list i seckane pečurke. Promešajte, dodajte kašičicu brašna i brzo mešajte. Izvadite lovorov list i začinite ako je potrebno, pa pospite seckanim peršunom. Služite meso sa sosom. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus