Zaboravite na roštilj, jer ovako pripremljena krilcaoduševiće svakoga. Amerikanci su otkrili kako ih oni spremaju kod kuće, a sve je vrlo jednostavno. Krilca se prvo mariniraju, a ona peku u rerni. Na kraju se uvaljaju u aromatični bang bang sos. Izuzetno hrskava i sočna, ovako pripremljena krilaca postaće vam omiljena.
- Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kg krilaca
- 1 kašika crnog luka u prahu
- 1 kašika belog luka u prahu
- 1 kašika slatke mlevene paprike
- 1 kašičica čili praha
- 1 kašičica mlevenog bibera
- Za bang bang sos:
- 1/2 šolje majoneza
- 1/4 šolje srirača sosa
- 1/4 šolje čili sosa
- 1 kašika soja sosa
Priprema:
Krilaca osušite ubrusom, pa sipajte maslinovo ulje. Dobro utrljajte, a crni luk u prahu, beli luk u prahu, slatku mlevenu papriku, čili u prahu i mleveni biber pomešajte, pa pospite preko mesa. Dobro utrljajte začine u meso, pa poređajte u tepsiju. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-40 minuta. Pomešajte majonez, srirača sos, čili i soja sos u jednoj posudi, pa stavite gotova krilca. Dobro promešajte kako bi meso upilo sos. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem