Palačinke su starinska poslastica koju možemo da jedemo i sa slanim nadevom. Postoje razni trikovi koji će vam olakšati pripremu, a ako volite da ih jedete, predlažemo vam da probate i recept za američke palačinke. Tajna je u tačno 4 kašičice praška za pecivo koje će ih učiniti najmekšim do sada. On će prilikom prženja stvoriti vazduh i tako formirati savšreno mekanu teksturu palačinke. 

  • Sastojci:
  • 1,5 šolja brašna 
  • 4 kašičice praška za pecivo
  • prstohvat soli 
  • 1 jaje 
  • 200-300 ml mleka 
  • 1/4 šolje istopljenog putera 
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile

Priprema: 
U posudi pomešajte bršano, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi pomešajte jaja, mleko i istopljeni puter. Dobro sjedinite, pa dodate vanilu i lagano promešajte. Pomešajte mokre i suve sastojke, a onda ih dobro sjedinite. Premažite tiganj uljem, pa sipajte kutlaču testa i pržite palačinke sa obe strane. Uživajte! 

Izvor: Stvar ukusa