Palačinke su starinska poslastica koju možemo da jedemo i sa slanim nadevom. Postoje razni trikovi koji će vam olakšati pripremu, a ako volite da ih jedete, predlažemo vam da probate i recept za američke palačinke. Tajna je u tačno 4 kašičice praška za pecivo koje će ih učiniti najmekšim do sada. On će prilikom prženja stvoriti vazduh i tako formirati savšreno mekanu teksturu palačinke.
- Sastojci:
- 1,5 šolja brašna
- 4 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 1 jaje
- 200-300 ml mleka
- 1/4 šolje istopljenog putera
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
U posudi pomešajte bršano, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi pomešajte jaja, mleko i istopljeni puter. Dobro sjedinite, pa dodate vanilu i lagano promešajte. Pomešajte mokre i suve sastojke, a onda ih dobro sjedinite. Premažite tiganj uljem, pa sipajte kutlaču testa i pržite palačinke sa obe strane. Uživajte!
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus