Ako imate malo mleka i mkakar jedno jaje, a jede vam se nešto slatko, napravite najjednostavnije američke palačinke! Recept ne može biti jednostavniji, a jedan je od najpopularnijih u svetu. Zato, zasucite rukave i obradujte ukućane!
- Sastojci:
- 1 šoljica brašna
- 1 šoljica mleka
- 1 jaje
Priprema: U posudu stavite brašno. Dodajte mleko i jaje i dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica. Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri i lagano ga premažite uljem. Kutlačom odvadite smesu za palčinke i sipajte u tiganj, pa pecite kratko sa svake strane (1-2 minuta), odnosno dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Služite tople, sa džemom, medom, voćnim sirupom ili voćem.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem