Musavi Džo (Sloppy Joe) je jelo koje se pravi tako što se mleveno meso krčaka u sosu od paradajz dok on skoro skroz ne ispari. Zatim se lepinje napune ovim umakom i jelo se služi. Musavi Džo dosta podseća na burgere, samo smesa nije kompaktna. Ako želite da ovo jelo bude još ukusnije, predlažemo da sami napravite lepinje.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 1/4 kašičice sode bikarbone
- 1 paprika
- 1 crni luk
- 1 kašičica soli
- 1,5 kašičica crnog luka u prahu
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica bibera
- 1,5 kašičica slatke paprike
- prstohvat tucane paprike
- 1,5 kašika brašna
- 50 g paradajz paste
- 50 g kečapa
- 2 kašike senfa
- 2,5 kašike smeđeg šećera
- 50 g Vorčester sosa
- 20 ml vinskog sirćeta
- 350 ml bujona
Recept za lepinje punjene mlevenim mesom:
Ispržite meso
Meso pomešajte sa sodom bikarbonom, pa sve dobro sjedinite. Zatim u tiganju na malo ulja propržite seckani crni luk, pa dodajte seckanu papriku i pržite dok ne omekša. Nakon toga dodajte meso. Lepo ga ustinite, a onda posolite, pobiberite, pospite crnim i belim lukom u prahu, kao i slatkom paprikom. Pržite i mešajte dok meso ne bude gotovo. Na kraju dodajte brašno i promešajte.
Dodajte sastojke za sos
U meso dodajte paradajz pastu, kečap, senf, braon šećer, Vorčester sos, sirće, pa sipajte bujon. Smanjite temepraturu i kuvajte dok sos skoro skroz ne ispari.
Sipajte sos u lepinje
Lepinje možete malo da izdubite, a možete i samo da ih premažete puterom i kratko ispečete. Napunite mlevenim mesom i preklopite. Prijatno!
Pročitajte i ovo: Kako da od 300 g mlevenog mesa napravite puno šnicli
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem