Musavi Džo (Sloppy Joe) je jelo koje se pravi tako što se mleveno meso krčaka u sosu od paradajz dok on skoro skroz ne ispari. Zatim se lepinje napune ovim umakom i jelo se služi. Musavi Džo dosta podseća na burgere, samo smesa nije kompaktna. Ako želite da ovo jelo bude još ukusnije, predlažemo da sami napravite lepinje

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 1 paprika
  • 1 crni luk
  • 1 kašičica soli
  • 1,5 kašičica crnog luka u prahu
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica bibera
  • 1,5 kašičica slatke paprike
  • prstohvat tucane paprike
  • 1,5 kašika brašna
  • 50 g paradajz paste
  • 50 g kečapa
  • 2 kašike senfa
  • 2,5 kašike smeđeg šećera
  • 50 g Vorčester sosa
  • 20 ml vinskog sirćeta
  • 350 ml bujona

Recept za lepinje punjene mlevenim mesom:

15:53
Korak 1

Ispržite meso 

Meso pomešajte sa sodom bikarbonom, pa sve dobro sjedinite. Zatim u tiganju na malo ulja propržite seckani crni luk, pa dodajte seckanu papriku i pržite dok ne omekša. Nakon toga dodajte meso. Lepo ga ustinite, a onda posolite, pobiberite, pospite crnim i belim lukom u prahu, kao i slatkom paprikom. Pržite i mešajte dok meso ne bude gotovo. Na kraju dodajte brašno i promešajte. 

16:04
Korak 2

Dodajte sastojke za sos

U meso dodajte paradajz pastu, kečap, senf, braon šećer, Vorčester sos, sirće, pa sipajte bujon. Smanjite temepraturu i kuvajte dok sos skoro skroz ne ispari. 

16:04
Korak 3

Sipajte sos u lepinje

Lepinje možete malo da izdubite, a možete i samo da ih premažete puterom i kratko ispečete. Napunite mlevenim mesom i preklopite. Prijatno!

Pročitajte i ovo: Kako da od 300 g mlevenog mesa napravite puno šnicli

BONUS VIDEO: 

TikTok/thebaddiekitchen Mleveno meso sa 3 vrste sira

(StvarUkusa/S.B.)