Punjene paprike su jelo koje Srbi obožavaju da jedu, a njihova priprema je poprilično jednostavna. Postoji nekoliko trikova koji će punjene paprike učiniti ukusnijim ako želite da napravite klasične. Mi predlažemo da malo eksperimentišete i da isprobate i američki recept za ovo jelo. Amerikanci u nadev dodaju sojin i vorčester sos koji mu daje poseban šmek, ali najbolje od svega je što ih zapeku sa topljenim sirom. Sigurni smo da će vam se recept za ovakve punjene paprike dopasti, jer je ukus neverovatan. 

Sastojci: 

  • 3 paprike
  • 1 crni luk 
  • 150 g pečuraka
  • 2 čena belog luka
  • 500 g mlevenog mesa
  • 3 kašike soja sosa
  • 3 kašike vorčester sosa
  • 200 ml bujona
  • 500 g tvrdog sira (najbolje čedar)
  • 300 ml pavlake za kuvanje 

Američki recept za punjene paprike zapečene sa sirom: 

Paprike isecite na pola, pa izvadite semenke i poređajte ih u vatrostalnu posudu. Premažite uljem, posolite i pobiberite, pa  pecite u rerni na 180°C oko 20 minuta. U tiganju zagrejte malo ulja, pa propržite sitno seckan crni luk. Kada crni luk omekša dodajte sitno seckane pečurke. Kada pečurke budu skoro gotove dodajte mleveni beli luk. Posle minut dodajte i mleveno meso, pa sipajte sojin i vorčester sos, kao i bujon (1/2 kocke supe rastvorite u vreloj vodi). Poklopite i dinstajte dok tečnost ne ispari. Paprike napunute mlevenim mesom, a pa prelijte rendanim sirom koji ste istopili sa pavlakom za kuvanje. Zapecite u rerni na 220° tačno 5 minuta. 

Pročitajte i ovo: Meksički recept za punjene paprike

BONUS VIDEO: 

TRIK ZA BRZINSKE PUNJENE PAPRIKE: Ovakve nikada niste probali! SVAKA DOMAĆICA TREBA DA ZNA Kurir televizija

Izvor: StvarUkusa