Paprike su vrlo prilagodljive za pripremu i od njih se prave neka od najlepših jela, salata, priloga... Najčešće se pune, a nadev može biti po vašoj želji. U Srbiji paprike se obično pune mlevenim mesom i pirinčem ili sirom, a ako volite da ih jedete predlažemo vam da isprobate i ovaj grčki recept. Napravite paprike punjene tunjevinomi lukom, a onda ih bogato pospite sirom. Ako ih jedete u toku posta samo koristite posni majonez i sir. 

  • Sastojci: 
  • 2 paprike
  • 140 g tunjevine u ulju 
  • 1 ljubičasti luk
  • 1 štapić celera
  • 5 komada mladog luka 
  • 1 kašika kapara
  • tvrdi sir
  • 1/2 šolje majoneza
  • 2 kašike sitno seckanog svežeg peršuna
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika limunovog soka

Priprema: 
Paprike isecite na pola po dužini i uklonite semenke. Poređajte ih u tepsiju, pa prelijte maslinovim ulje, pa posolite i pobiberite. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta. U posudi pomešajte tunjevinu sa majonezom, senfom, sokom od limuna, pa dodajte sitno seckani luk, mladi luk, celer, kapar i peršun. Dobro sjedinite, pa napunite paprike i pospite rendanim sirom. Vratite u rernu na još 5 minuta, dok se sir ne otopi. 

BONUS VIDEO: 

Intstagram/aleksandraprijovic PRIJA SPREMALA PUNJENE PAPRIKE I PIRE: Pevačica postala domaćica, a majka joj pomagala u kuhinji preko VIDEO POZIVA! HIT (VIDEO)

Izvor: Stvar ukusa 

senfa
1 kašika limunovog soka

Uputstva
Zagrejte rernu na 425 °F, 220 °C.
Paprike isecite na pola po dužini i uklonite semenke.
Ređajte paprike u tepsiju.
Pokapajte malo maslinovog ulja i začinite solju i biberom.
Pecite ih 20 minuta ili dok ne omekšaju.
Kombinujte tunjevinu sa prelivom i promešajte. Dodajte sve preostale sastojke osim sira i promešajte. Probajte i prilagodite začin ako je potrebno.
Pečene paprike napunite salatom od tunjevine i prelijte sirom.
Vratite pleh u rernu i uključite brojler.
Pecite dok se sir ne otopi i postane zlatna. Oko 3-4 minuta.
Kali Oreki!