Ćufte u paradajz sosu nesumnjivo su jedan od klasika naših trpeza. Umesto uobičajene recepture za ćufte, predlažemo nemačku koja će vam se nesumnjivo dopasti. Nakon prženja, ćufte se dinstaju sa kiselim kupusom. Vrhunska kombinacija mlevenog mesa i kiselog kupusa.

Sastojci:

  • 450 g mlevene govedine
  • 220 g mlevene svinjetine
  • 1/2 šolje iseckanog crnog luka
  • 3/4 šolje prezli
  • 1 kašika iseckanog peršuna
  • 1,5 kašičica soli
  • prstohvat bibera
  • 1 kašika vorčester sosa
  • 1 jaje
  • 1/2 šolje mleka
  • 2-3 kašike ulja
  • 760 g neoceđenog kiselog kupusa
  • 1/3 šolje vode (opciono)
  • iseckan puter

Nemački recept za ćufte:

U činiji pomešajte mlevenu govedinu, svinjetinu, crni luk, prezle, peršun, so, biber, vorčester sos, umućeno jaje i mleko. Dobro sjedinite sve sastojke, pa oblikujte rukama oko 18 ćufti. Zagrejte ulje u tiganju, pa ispržite ćufte. Ocedite višak masti iz ćufti, a u tiganj ubacite iseckan kiselikupus, pa dodajte ćufte. Dinstajte oko 15-20 minuta i dodajte vodu po potrebi. Služite zajedno.

Pročitajte još: Najbolje pileće ćuftice iz blendera

BONUS VIDEO:

Kurir televizija NAPRAVITE PROFI ĆUFTE I ŠPAGETE KAO ITALIJANI: Raša odao kulinarsku tajnu, OVO ih razlikuje od BALKANSKIH MESNIH KUGLICA

 Izvor: StvarUkusa