Za današnji ručak predlažemo ćufte po nemačkom receptu. Dinstaju se i služe sa kupusom, a priprema je jednostavna.

Ćufte u paradajz sosu nesumnjivo su jedan od klasika naših trpeza. Umesto uobičajene recepture za ćufte, predlažemo nemačku koja će vam se nesumnjivo dopasti. Nakon prženja, ćufte se dinstaju sa kiselim kupusom. Vrhunska kombinacija mlevenog mesa i kiselog kupusa.
Sastojci:
- 450 g mlevene govedine
- 220 g mlevene svinjetine
- 1/2 šolje iseckanog crnog luka
- 3/4 šolje prezli
- 1 kašika iseckanog peršuna
- 1,5 kašičica soli
- prstohvat bibera
- 1 kašika vorčester sosa
- 1 jaje
- 1/2 šolje mleka
- 2-3 kašike ulja
- 760 g neoceđenog kiselog kupusa
- 1/3 šolje vode (opciono)
- iseckan puter
Nemački recept za ćufte:
U činiji pomešajte mlevenu govedinu, svinjetinu, crni luk, prezle, peršun, so, biber, vorčester sos, umućeno jaje i mleko. Dobro sjedinite sve sastojke, pa oblikujte rukama oko 18 ćufti. Zagrejte ulje u tiganju, pa ispržite ćufte. Ocedite višak masti iz ćufti, a u tiganj ubacite iseckan kiselikupus, pa dodajte ćufte. Dinstajte oko 15-20 minuta i dodajte vodu po potrebi. Služite zajedno.
Pročitajte još: Najbolje pileće ćuftice iz blendera
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.