Hrana u prodavnicama je poskupela i ljudi se dovijaju kako znaju, ali to ne znači da morate da se odreknete ukusnih jela. Ako treba da napravite više ćufti ili faširanih šnicli, a niste imali za dovoljno mlevenog mesa ili ste jednostavno kupili malo mesa, otkrivamo vam trik za raskošno jelo koji će oduševiti štedljive domaćice.
Svi znaju da u mleveno meso mogu da se dodaju rendani krompir ili voda, ali predlažemo još jedan sastojak, koji je jeftin i sada ga većina domaćica već ima kod kuće. U pitanju su ovsene pahuljice. Pre nego što ih dodate u mleveno meso natopite ih u vodi 10 minuta, a onda dobro izblnedirajte. Na 300 g mlevenog mesa ide jedna čaša mlevenih ovsenih pahuljica. Zatim im dodajte rendani crni luk, jaje, nekoliko čenova belog luka i kašiku griza. Sjedinite smesu i dodajte je u mleveno meso. Oblikujte ćufte ili faširane šnicle.
Od ovako pripremljenog mlevenog mesa dobićete veću količinu šnicli koje će biti neverovatno ukusne. Obavezno isprobajte.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese