Palačinke možete da napravite na milion načina, da budu slane ili slatke... Doduše, može da se desi da ne ispadnu kako ste zamišljali, ali tu su saveti koji će vam pomoći da palačinke budu savršene svaki put kada ih pržite. Testo za palačinke mora da se napravi kako treba, jer će tako i one biti ukusne i neće se cepati. Ono što uvek ide u svaku testo za palačinke su jaja, ali kako se približava Božićni post želećete da ovu poslasticu napravite u posnoj varijanti. Takođe, ove savete možete da praktikujete i kada samo želite da poboljašte ukus čuvene poslastice. 

Šta menja jaja u smesi za palačinke? 

Pavlaka je super opcija koja će pomoći da palačinke ostanu vazdušaste, a dovoljno je da dodate samo jednu kašiku. Treba imati na umu da pavlaka treba da bude na sobnoj temperaturi, jer će tako testo da bude lepše. Takođe, možete da dodate i majonez. Tri kašoke ovog namaza zameniće dva jajeta. Možete dodati i sos od banane ili jabuke da bi testo postalo kompaktnije. Četvrtina šolje je dovoljna da zameni jedno jaje u receptu. 

Pročitajte ovo: Da li znate koliko jaja se dodaje u smesu za palačinke?

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija ZAGORELE I POCEPANE PALAČINKE! Seka se KRSTILA, snajka kikotala, a muž ODUŠEVLJEN!

Izvor: StvarUkusa