Amerikanci se trude da naprave što jednostavnija jela i deserte. Ne vole da provode puno vremena u kuhinji, ali žele da jedu ukusnu hranu. Tako je i nastao recept za brauni koji se pravi tako što se umute sastojci, a onda se kolač ispeče. Ovaj čokoladni kolač obožavaju u celom svetu, a sada vam donosimo još bolji recept. Napravite brauni sa džemom i jagodama koji će svakoga oduševiti.
Sastojci:
- 170 g putera
- 100 g kakaoa
- 400 g šećera
- 1/2 kašičice košer soli
- 3 jajeta
- 1,5 kašičica ekstrakta vanile
- 150 g brašna
- 250 g čokolade
- 60 g džema
- 4 jagode
Recept za brauni sa jagodama i džemom:
Napravite testo
Istopite puter, pa sklonite sa šporeta i dodajte kakao. Sve lepo promešajte, a zatim dodajte šećer, so, jaja i vanilu. Mutite dok ne dobijete glatku smesu. Zatim dodajte prosejano brašno i sve dobro sjedinite, a onda u testo dodajte i rendanu ili seckanu čokoladu (125 g). Sipajte u tepsiju koju ste obložili pek papirom, pa premažite džemom. Preko pospite preostalu rendanu čokoladu, a onda poređajte i seckane jagode.
Pecite brauni
Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta.
Ohladite kolač
Pečeni brauni izvadite iz rerne, pa ostavite da se ohladi u tepsiji 10 minuta, a nakon toga možete da sečete i služite.
Pročitajte i ovo: Posni čokoladni brauni
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus