Recept za kiš loren nam dolazi iz Francuske i to je zapravo slana pita koja se pravi od prhkog testa, sa filom od slanine, šunke, pavlake i jaja. Ovo su osnovni sastojci za čuvenu pitu, a danas postoji milion različitih recepata, a u nadev možete da dodajete sastojke po želji. Mi vam predlažemo da isprobate i recept za kiš loren sa spanaćem i pečurkama, a sigurni smo da će vams se dopasti.
Sastojci:
- 6 jaja
- 1/2 kašičice paprike
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice luka u prahu
- 1/2 kašičice sušenog peršuna
- 125 ml pavlake za kuvanje
- 100 g mocarele
- 500 g lisnatog testa
- Za nadev:
- 200 g pečuraka
- 1/2 luka
- 3 šake bebi spanaća
- 1 kašičica belog luka
- 1 kašičica tucane paprike
- 2 kašike putera
- 2 grančice timijana
Recept za kiš loren sa spanaćem i pečurkama:
Napravite nadev
U tiganju istopite puter, pa dodajte seckani crni luk. Kada on omekša dodajte sekcane pečurke, a posle par minuta i mleveni beli luk, timijan i tucanu papriku. Lepo promešajte, pa posolite i pobiberite. Dodajte i spanać i sve lepo promešajte. Ostavite da par minuta na šporetu, pa sklonite sa strane.
Napravite nadev sa jajima
Umutite jaja sa pavlakom za kuvanje, pa dodajte rendani sir. Zatim dodajte začine i sve dobro sjedinite.
Ispecite kiš
Ravucite lisnato testo, pa ga lepo utisnite u kalup. Sipajte jedan, pa drugi nadev i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta.
Pročitajte i ovo: Kiš loren sa slaninom i kačkavaljem
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem