Recept za kiš loren nam dolazi iz Francuske i to je zapravo slana pita koja se pravi od prhkog testa, sa filom od slanine, šunke, pavlake i jaja. Ovo su osnovni sastojci za čuvenu pitu, a danas postoji milion različitih recepata, a u nadev možete da dodajete sastojke po želji. Mi vam predlažemo da isprobate i recept za kiš loren sa spanaćem i pečurkama, a sigurni smo da će vams se dopasti. 

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 1/2 kašičice paprike
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice luka u prahu
  • 1/2 kašičice sušenog peršuna
  • 125 ml pavlake za kuvanje 
  • 100 g mocarele 
  • 500 g lisnatog testa
  • Za nadev:
  • 200 g pečuraka
  • 1/2 luka 
  • 3 šake bebi spanaća
  • 1 kašičica belog luka
  • 1 kašičica tucane paprike 
  • 2 kašike putera
  • 2 grančice timijana

Recept za kiš loren sa spanaćem i pečurkama:

12:13
Korak 1

Napravite nadev 

U tiganju istopite puter, pa dodajte seckani crni luk. Kada on omekša dodajte sekcane pečurke, a posle par minuta i mleveni beli luk, timijan i tucanu papriku. Lepo promešajte, pa posolite i pobiberite. Dodajte i spanać i sve lepo promešajte. Ostavite da par minuta na šporetu, pa sklonite sa strane. 

12:21
Korak 2

Napravite nadev sa jajima

Umutite jaja sa pavlakom za kuvanje, pa dodajte rendani sir. Zatim dodajte začine i sve dobro sjedinite. 

12:21
Korak 3

Ispecite kiš

Ravucite lisnato testo, pa ga lepo utisnite u kalup. Sipajte jedan, pa drugi nadev i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta. 

Pročitajte i ovo: Kiš loren sa slaninom i kačkavaljem

BONUS VIDEO: 

TikTok/hungryhappens Recept za pitu sa piletinom i svežim sirom, od cepkane tortilje

(StvarUkusa/S.B.)