Američke palačinke se od srpskih razlukuju po debljini i veličini. Smesa za njih je gušća kako se ne bi razlivale u tiganju, a spremaju se brzo i lako.Možete da ih služite za doručak, ali i kada vam se jede nešto slatko, ali postoje i slane verzije za one koji ih više vole od slatkih. One mogu da se prelivaju medom, javorovim sirupom, voćem, a možete da mažete i džem, eurokrem... Kombinacija je bezbroj, a od vašeg ukusa zavisi kako ćete ih poslužiti.
- Sastojci:
- 1 šolja brašna
- 2 kašike šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 1 šolja mleka
- 1 jaje
- 2 kašike ulja
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so. Promešajte, pa napravite rupu u sredini i tu sipajte mleko, jaje koje ste prethodno umutili i ulje. Sve dobro sjedinite. Tiganj samo premažite ulje, pa kada se zagreje na sredinu sipajte manju kutlaču smese. Smesa je gusta i neće se razlivati.Kada krenu da se pojavljuju balončići okrenite na drugu stranu. Služite sa prelivima po želji. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem