Sitni kolačisu ukras svake trpeze, a njihova priprema je ubedljivo najjednostavnija, koje god sastojke da koristite. Ako želite da napravite malo drugačije loptice, a koje ukusom mogu da se mere sa čokoladnim, rafaelo ili ferero onda probajte ovaj recept. Smesa se pravi od kikirikija i vode, onda se uvalja u susam. Ovi sitni kolači se peku tačno 5 minuta, a ukrašavaju se čokoladom. Uživajte!

  • Sastojci: 
  • 500 g pečenog kikirikija
  • 125 g šećera
  • 120 ml vode (može sa ukusom) 
  • susam
  • 1 belance
  • mlečna čokolada 
  • bela čokolada 

Priprema:
Očistitie pečeni kikiriki od ljuspe, pa ga izblendirajte sa šećerom. Dobijenu smesu pomešajte sa vodom i dobro sjedinite. Zatim oblikujte loptice, pa uvaljajte u belance i onda u susam. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Slamčicom napravite rupu na sredini loptice i pecite na 180°C oko 5 minuta. U šupljinu sipajte istopljenu beli čokoladu, pa ukrasite istopljenom mlečnom čokoladom. Služite!

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE