Sitni kolačisu ukras svake trpeze, a njihova priprema je ubedljivo najjednostavnija, koje god sastojke da koristite. Ako želite da napravite malo drugačije loptice, a koje ukusom mogu da se mere sa čokoladnim, rafaelo ili ferero onda probajte ovaj recept. Smesa se pravi od kikirikija i vode, onda se uvalja u susam. Ovi sitni kolači se peku tačno 5 minuta, a ukrašavaju se čokoladom. Uživajte!
- Sastojci:
- 500 g pečenog kikirikija
- 125 g šećera
- 120 ml vode (može sa ukusom)
- susam
- 1 belance
- mlečna čokolada
- bela čokolada
Priprema:
Očistitie pečeni kikiriki od ljuspe, pa ga izblendirajte sa šećerom. Dobijenu smesu pomešajte sa vodom i dobro sjedinite. Zatim oblikujte loptice, pa uvaljajte u belance i onda u susam. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Slamčicom napravite rupu na sredini loptice i pecite na 180°C oko 5 minuta. U šupljinu sipajte istopljenu beli čokoladu, pa ukrasite istopljenom mlečnom čokoladom. Služite!
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem