Ako vam trebaju neki raskošni sitni kolači za neku svečanu priliku, onda neka vaš izbor budu ovi sa malinama. Izgleda kao da su ga pravili najcenjeniji svetski poslastičari, a o ukusu da ne pričamo. Hrskava podloga od badema, preko fil od malina, a unutra pravo iznenađenje - bomba od bele čokolade sa malinom. Sitni kolači koji će očarati ljubitelje slatkiša, a koliko god delovalo komplikovano, priprema nije teška. Jedino što je neophodno to su mali i veliki gumeni kalupi za mafine. Uživaćete u svakom zalogaju.  

  • Sastojci: 
  • 75 g bele čokolade
  • 25 ml slatke pavlake
  • 6 svežih malina
  • Za koru od badema:
  • 80 g putera
  • 70 g mlevenih badema
  • 50 g braon šećera
  • 60 g brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 kašike gorkog kakaoa
  • 1,5 kašičica vode
  • Za fil od maline: 
  • 250 g malina 
  • 70 g šećera 
  • 1 kašika limunovog soka 
  • 1/2 kašike želatina
  • 2 kašike vode 
  • 250 ml slatke pavlake 

Priprema:

Belu čokoladu i slatku pavlaku pomešajte, pa otopite na pari. Sipajte u najmanji kalup za mafine, pa stavite malinu i prelijte preostalom čokoladom. Stavite u zamrzivač na 4 sata ili preko noći. Pomešajte bademe, brašno i šećera, pa dodajte kakao i so i promešajte. Dodajte puter sobne temeperature, pa dobro sjedinite, a onda sipajte i vodu, pa promešajte. Stavite smesu na providnu foliju, lepo obmotajte, pa oblikujte disk i stavite u frižider na pola sata. Maline, šećer i limunov sok pomešajte, pa kuvajte dok se sastojci ne sjedine, tj. posle ključanja još 5 minuta.Procedite kroz sito. Izvadite testo iz frižidera i sklonite foliju, pa ga pokrijte pek papirom i istanjite oklagijom. Čašom ili okruglom modlom vadite oblike. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pecite na 180°C oko 10 mminuta. Ostavite da se potpuno ohlade. U šerpi pomešajte želatin i vodu i kada se lepo otopi sipajte u fil od malina. Umutite slatku pavlaku, pa dodajte fil od malina i sve lepo sjedinite mikserom. Sipajte u kalup za mafine, pa kašikom raširite tako da pokrijte i dno i ivice. Zatim sipajte još malo fila u sredinu, pa stavite lopticu od bele čokolade i zatvorite filom. Stavite u zamrzivač na minimum 4 sata ili preko noći. Izvadite iz kalupa i stavite preko keksa. Ukrasite po želji. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE