Domaći keks je uvek bolji izbor nego kupovni, a pogotovo ako se lako i brzo pravi. Od sastojaka koje svaka domaćica ima kod kuće napravite testo očas posla,a onda dodajte krupno seckanu čokoladu.Pre pečenja ukrasite svaki orasima i sa još malo čokolade. Ovi ukusni zalogaju su odličan predlog i kao poklon, ali i kada želite da obradujete nekoga ili sebe.
- Sastojci:
- 1 jaje
- 60 g neslanog putera
- 50 g šećera
- prstohvat soli
- 140 g brašna za kolače
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice cimeta
- 100 g čokolade
- 30 g oraha
Priprema:
Umutite jaja sa istopljenim puterom, pa dodajte šećer i so. Sjedinite. Zatim dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i cimet. Dobro sjedinite, pa dodajte krupnije seckanu čokoladu. Promešajte, pa kašikom vadite smesu na pleh obložen pek papirom. Ukrasite seckanim orahom i komadićem čokolade. Pecite u zagrejanoj rerni na 180℃ oko 12-15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Najbolji burger od goveđeg mesa
OTKRIVAMO ZAŠTO JE VICHY DERCOS ŠAMPON SVETSKI BROJ JEDAN U BORBI PROTIV PERUTI
Napravite starinske šapice za slavu