Domaći keks je uvek bolji izbor nego kupovni, a pogotovo ako se lako i brzo pravi. Od sastojaka koje svaka domaćica ima kod kuće napravite testo očas posla,a onda dodajte krupno seckanu čokoladu.Pre pečenja ukrasite svaki orasima i sa još malo čokolade. Ovi ukusni zalogaju su odličan predlog i kao poklon, ali i kada želite da obradujete nekoga ili sebe. 

  • Sastojci: 
  • 1 jaje
  • 60 g neslanog putera
  • 50 g šećera
  • prstohvat soli
  • 140 g brašna za kolače
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 100 g čokolade
  • 30 g oraha

Priprema:
Umutite jaja sa istopljenim puterom, pa dodajte šećer i so. Sjedinite. Zatim dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i cimet. Dobro sjedinite, pa dodajte krupnije seckanu čokoladu. Promešajte, pa kašikom vadite smesu na pleh obložen pek papirom. Ukrasite seckanim orahom i komadićem čokolade. Pecite u zagrejanoj rerni na 180℃ oko 12-15 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE