Domaći keks sa mrvicama čokolade toliko je ukusan da se prosto topi ustima. Jednostavno se pravi od statojaka koje već imate kod kuće, a možete da zamesite i veću količinu testa, koje možete da zamrznete i uvek imate spremno rešenje ukoliko vam se najave iznenadni gosti. Hrskavi keks sa čokoladom miriše na puter, a kada ga jednom budete probali više nećete poželeti kupovni. 

  • Sastojci:
  • 2 jajeta
  • 150 g putera
  • prstohvat soli
  • 120 g šećera
  • 60 ml ulja
  • 8 g šećera u prahu
  • 460 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 160 g čokolade

Priprema:

Omekšali puter umutite sa šećerom i malo soli, da postane penast. Dodajte jaja, pa još jednom sve kratko umutite. Sipajte ulje, dodajte vanilin šećer, izmiksajte, a potom u smesu dodajte brašno i prašak za pecivo. Zamesite glatko testo. Čokoladu izlomite na sitne komade pa dodajte u testo i sve ručno izmešajte. Rukama oblikujte keksiće željene veličine, pa ih ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE