Domaći keks sa mrvicama čokolade toliko je ukusan da se prosto topi ustima. Jednostavno se pravi od statojaka koje već imate kod kuće, a možete da zamesite i veću količinu testa, koje možete da zamrznete i uvek imate spremno rešenje ukoliko vam se najave iznenadni gosti. Hrskavi keks sa čokoladom miriše na puter, a kada ga jednom budete probali više nećete poželeti kupovni.
- Sastojci:
- 2 jajeta
- 150 g putera
- prstohvat soli
- 120 g šećera
- 60 ml ulja
- 8 g šećera u prahu
- 460 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 160 g čokolade
Priprema:
Omekšali puter umutite sa šećerom i malo soli, da postane penast. Dodajte jaja, pa još jednom sve kratko umutite. Sipajte ulje, dodajte vanilin šećer, izmiksajte, a potom u smesu dodajte brašno i prašak za pecivo. Zamesite glatko testo. Čokoladu izlomite na sitne komade pa dodajte u testo i sve ručno izmešajte. Rukama oblikujte keksiće željene veličine, pa ih ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus