Čizkejkje kolač koji se pravio još u antičkoj Grkčkoj i to od 3 sastojka. U originalu se on peče, ali Amerikanci su napravite jednostavniji i brži recept za ukusnu i osvežavajuću poslasticu. Oni za podlogu koriste keks, obično mleveni, ali može da posluži i u komadu. Preko ide fil od sira, a onda i žele od voća, a možete da koristite i cele komade, kao što je slučaj ovde.Danas čizkejk svaka zemlja pravi na svoj način, a verujemo da će vam se ovaj recept posebno dopasti. Uživajte!

  • Sastojci:
  • 100 g putera 
  • 80 g šećera u prahu 
  • 300 g krem sira 
  • 200 g keksa 
  • 100 ml mleka 
  • 300 g voća po želji 
  • 150 ml vode 
  • 30 g šećera 
  • 1 kašičica želatina 

Priprema:
Puter sobne temeprature umutite, pa dodajte šećer u prahu i nastavite da mutite. Zatim dodajte i krem sir, pa sjedinite mikserom. U kalup poređajte keks koji ste umočili u mleko, pa preko premažite fil i poravnajte. Poređajte voće po želji, a ako koristite smrznuto, prvo odledite i iscedite višak vode. U šerpi pomešajte vodu, želatin i šećer, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Dobijenu smesu sipajte preko kolača, pa stavite u frižider na sat vremena. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE