Čizkejkje kolač koji se pravio još u antičkoj Grkčkoj i to od 3 sastojka. U originalu se on peče, ali Amerikanci su napravite jednostavniji i brži recept za ukusnu i osvežavajuću poslasticu. Oni za podlogu koriste keks, obično mleveni, ali može da posluži i u komadu. Preko ide fil od sira, a onda i žele od voća, a možete da koristite i cele komade, kao što je slučaj ovde.Danas čizkejk svaka zemlja pravi na svoj način, a verujemo da će vam se ovaj recept posebno dopasti. Uživajte!
- Sastojci:
- 100 g putera
- 80 g šećera u prahu
- 300 g krem sira
- 200 g keksa
- 100 ml mleka
- 300 g voća po želji
- 150 ml vode
- 30 g šećera
- 1 kašičica želatina
Priprema:
Puter sobne temeprature umutite, pa dodajte šećer u prahu i nastavite da mutite. Zatim dodajte i krem sir, pa sjedinite mikserom. U kalup poređajte keks koji ste umočili u mleko, pa preko premažite fil i poravnajte. Poređajte voće po želji, a ako koristite smrznuto, prvo odledite i iscedite višak vode. U šerpi pomešajte vodu, želatin i šećer, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Dobijenu smesu sipajte preko kolača, pa stavite u frižider na sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus