Markiza torta je jedna od najpopularnijih srpskih poslastica, a pravi se od omiljenih sastojaka, kao što su piškote i fil od čokolade. Nju i deca obožavaju, a često je ukršavala svečane trpeze.Kada jednom pokušate brzo ćete naučiti da je spremate, jer sve što treba da uradite jeste da poređate keks uspravno i unutra sipate fil. Isprobajte i recept za čuvenu tortu od 2 čokoladna fila koja se topi u ustima. Uživajte!
- Sastojci:
- 300 g piškota
- 200 ml mleka
- Za fil:
- 600 ml slatke pavlake
- 400 g krem sira
- 2 kesice vanilin šećera
- 150 g čokolade
- 100 g bele čokolade
Priprema:
U kalup po ivici poređajte piškote umočene u mleko, a zatim i po dnu. Krem sir umutite sa vanilin šećerom, pa dodajte prethodno umućenu slatku pavlaku. Lepo sjedinite obe smese, pa podelite na 2 jednaka dela. U jedan deo dodajte na pari istopljenu belu čokoladu, a u drugi istopljenu crnu. Sipajte beli fil preko keksa, poravnajte, pa stavite u frižider na pola sata. Zatim preko belog fila sipajte crni. Stavite u frižider na sat vremena. Ukrasite po želji.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus