Markiza torta je jedna od najpopularnijih srpskih poslastica, a pravi se od omiljenih sastojaka, kao što su piškote i fil od čokolade. Nju i deca obožavaju, a često je ukršavala svečane trpeze.Kada jednom pokušate brzo ćete naučiti da je spremate, jer sve što treba da uradite jeste da poređate keks uspravno i unutra sipate fil. Isprobajte i recept za čuvenu tortu od 2 čokoladna fila koja se topi u ustima. Uživajte!  

  • Sastojci:
  • 300 g piškota 
  • 200 ml mleka 
  • Za fil: 
  • 600 ml slatke pavlake 
  • 400 g krem sira 
  • 2 kesice vanilin šećera 
  • 150 g čokolade  
  • 100 g bele čokolade

Priprema: 
U kalup po ivici poređajte piškote umočene u mleko, a zatim i po dnu. Krem sir umutite sa vanilin šećerom, pa dodajte prethodno umućenu slatku pavlaku. Lepo sjedinite obe smese, pa podelite na 2 jednaka dela. U jedan deo dodajte na pari istopljenu belu čokoladu, a u drugi istopljenu crnu. Sipajte beli fil preko keksa, poravnajte, pa stavite u frižider na pola sata. Zatim preko belog fila sipajte crni. Stavite u frižider na sat vremena. Ukrasite po želji.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE