Palačinke, slane ili slatke, su omiljene na ovim prostorima, a svako je bar jednom pokušao da ih napravi. Priprema smese nije teška, jer se sastojci samo pomešaju,ali ipak treba pogoditi pravu meru kako bi uspela. Predlažemo da probate i arapski recept za palačinke koje se spremaju sa bananom, kvascem i kefirom, a koje će ispasti neverovatno mekane i vazdušaste.
- Sastojci:
- 2 banane
- 1 kašičica suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice soli
- 3 jajeta
- 350 ml kefira
- 300 ml tople vode
- 350 g brašna
Priprema:
U blender stavite banane, suvi kvasac, šećer, so, kefir i jaja. Dobro izblendirajte, pa dodajte brašno i toplu vodu, pa opet izblendirajte. Sipajte smesu u posudu, pa pokrijte providnom folijom i ostavite sat vremena. Tiganj lepo nauljite, pa pržite palačnike tako što ćete sipati kutlaču smese.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus