Palačinke, slane ili slatke, su omiljene na ovim prostorima, a svako je bar jednom pokušao da ih napravi. Priprema smese nije teška, jer se sastojci samo pomešaju,ali ipak treba pogoditi pravu meru kako bi uspela. Predlažemo da probate i arapski recept za palačinke koje se spremaju sa bananom, kvascem i kefirom, a koje će ispasti neverovatno mekane i vazdušaste. 

  • Sastojci: 
  • 2 banane 
  • 1 kašičica suvog kvasca 
  • 1 kašičica šećera 
  • 1/2 kašičice soli 
  • 3 jajeta 
  • 350 ml kefira 
  • 300 ml tople vode 
  • 350 g brašna 

Priprema:
U blender stavite banane, suvi kvasac, šećer, so, kefir i jaja. Dobro izblendirajte, pa dodajte brašno i toplu vodu, pa opet izblendirajte. Sipajte smesu u posudu, pa pokrijte providnom folijom i ostavite sat vremena. Tiganj lepo nauljite, pa pržite palačnike tako što ćete sipati kutlaču smese. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE