Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PALAČINKE SA LIMUNOM: U testo dodajte 1 trik sastojak i biće još mekše i bez grudvica (VIDEO)

Autor Aleksandra Ljubičić

Ako volite palačinke postoji mnogo njihovih verzija, a pred vama je jedna od njih.

 Kako da palačinke budu ukusnije Izvor: Printscreen/Youtube/Vika-Simple Recipes

Nije nikakva filozofija napraviti palačinke. Pomešate brašno, mleko, jaja i šećer i eto savršene poslastice omiljene mnogima. Ukoliko želite da zasladite svoj dan i probate nešto drugačije napravite palačinke sa dodatkom limuna. Kada u testo dodate vruće mleko biće još ukusnije i mekše od običnih, a možete ih filovati sa različitim namazima ili ih jesti "prazne".

  • Sastojci:
  • 500 ml mleka
  • 180-200 g brašna
  • 3-4 kašike ulja ili otopljenog putera
  • 2 jajeta
  • 1 ipo kašika šećera
  • prstohvat soli
  • 1 limun

Priprema:

Jaja umutite sa šećerom i prstohvatom soli. Trik sastojak je da prelijete toplim mlekom, tako će testo biti mekše i neće imati grudvica. potom u smesu dodajte koricu limuna i sok od limuna. Sipajte otopljen puter ili ulje i brašno pa sve izmešajte žicom. Ostavite testo da odstoji jedno 20-30 minuta. Na zagrejanom tiganju pecite palačinke.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti