Svi vezuju čizkejk za Ameriku, ali on je nastao još u antičkoj Grčkoj, a pravio se od sira i brašna. Amerikanci su popularizovali ovu ukusnu poslasticu, a napravili su i lakšu verziju bez pečenja. Danas poslastičari isprobavaju razne sastojke kako bi napravili što ukusniji čizkjek, a mini verzija sa belom čokoladom i malinama spada među najbolje poslastice. Obavezno isprobajte!

  • Sastojci:
  • 130 g krem sira
  • 150 g jogurta od vanile
  • 1 jaje 
  • 40 g šećera
  • 1/4 kašičice ekstrakta vanile
  • 2 kašičice kukuruznog skroba 
  • 30 g smrznutih malina
  • 15 g bele čokolade

Priprema:
Krem sir umutite kašikom, pa dodajte šećer, skrob i jogurt od vanile. Promešajte dok se sastojci dobro ne sjedine. Na kraju dodajte jaje i promešajte. Dobijenu smesu sipajte u kalup za mafine, pa preko stavite maline. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10-12 minuta. Kada se ohlade, dekorišite ih istopljenom belom čokoladom. Zatim ih stavite u zamrzivač na pola sata i tek onda služite. 

Mini čizkejk  Instagram/foodaddiicted

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE