Svi vezuju čizkejk za Ameriku, ali on je nastao još u antičkoj Grčkoj, a pravio se od sira i brašna. Amerikanci su popularizovali ovu ukusnu poslasticu, a napravili su i lakšu verziju bez pečenja. Danas poslastičari isprobavaju razne sastojke kako bi napravili što ukusniji čizkjek, a mini verzija sa belom čokoladom i malinama spada među najbolje poslastice. Obavezno isprobajte!
- Sastojci:
- 130 g krem sira
- 150 g jogurta od vanile
- 1 jaje
- 40 g šećera
- 1/4 kašičice ekstrakta vanile
- 2 kašičice kukuruznog skroba
- 30 g smrznutih malina
- 15 g bele čokolade
Priprema:
Krem sir umutite kašikom, pa dodajte šećer, skrob i jogurt od vanile. Promešajte dok se sastojci dobro ne sjedine. Na kraju dodajte jaje i promešajte. Dobijenu smesu sipajte u kalup za mafine, pa preko stavite maline. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10-12 minuta. Kada se ohlade, dekorišite ih istopljenom belom čokoladom. Zatim ih stavite u zamrzivač na pola sata i tek onda služite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus