Nekada su najlepši kolači upravo oni najjednostavniji i najjeftiniji. Takav je i koh, mekani kolač od par osnovnih sastojaka natopljen u mleku. Ova predivna poslastica se nekada često spremala, a ako je niste probali do sada pravo je vreme. Samo umutite sastojke i sipajte u tepsiju, pa pecite kratko vreme. Na kraju ga prelijte mlekom.
- Sastojci:
- 5 jaja
- 5 kašika brašna
- 5 kašika griza
- 5 kašika šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- oko 800 ml mleka
Priprema:
Belanca umutite u čvrst šne sa prstohvatom soli, a žumanca penasto umutite sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodajte griz i prosejano brašno. Lagano špatulom sjedinite obe smese, pa sipajte u vatrostalnu posudu. Pecite na 180°C dok ne porumeni. Izvadite i vruć koh prelijte mlekom. Ostavite da mleko upije i da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom