Muhalebijaje tradicionalni turski slatkiš koji se pravi od mleka, kokosa i griza. Kombinacija ovih sastojaka je savršena, a ono što je najbolje od svega jeste da ne košta puno i da vam treba 15 minuta da je napravite. Ako se pridržavate Uskršnjeg posta i za to imamo rešenje, samo puter zamenite margarinom i eto odlične poslastice koju nećete moći da prestanete da jedete.
- Sastojci:
- 1 l mleka
- 30 g kokosovog brašna
- 100 g margarina
- 6 kašika griza
- 150 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema:
U šerpi otopire puter ili margarin (u zavisnosti da li pravite postan ili mrsan slatkiš). Zatim dodajte griz i mešajte minut. Sipajte mleko i nastavite da mešate, ne sme da bude grudvica. Nakon toga dodajte šećer i vanilin šećer, pa mešajte dok se smesa ne zgusne i svi sastojci se ne sjedine. Pred kraj kuvanja dodajte i kokosovo brašno, pa kuvajte još 3-4 minuta, uz mešanje. Dobijenu smesu podelite u posude i ohladite. Možete je ukrasiti mlevenim orašastim plodovima, kokosom, cimetom...
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem